Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

14. 03. 2017.

"Bezbednosne procene neće sprečiti Vučića..."

Bezbednosne procene o mogućem ponavljanju situacije iz Srebrenice, neće sprečiti Aleksandra Vučića da učestvuje na samitu premijera zemalja Z.Balkana u Sarajevu.

"Bezbednosne procene neće sprečiti Vučića..."

Foto:B92.net

To je za RTS rekao šef diplomatije i vicepremijer Ivica Dačić, koji je dodao da je svaki odlazak u rizična područja veliki izazov, ali to neće sprečiti premijera Aleksandra Vučića da učestvuje na tom skupu.

"To je idealna prilika da se pokaže da Srbija nema šta da krije, niti da igra dvostruku igru. Mi igramo pošteno, otvorenim kartama. Naše karte su otvorene zato što mislimo da vodimo politiku koja iskreno želi da rešava probleme i da gleda u budućnost", rekao je Dačić. 

On je ocenio i da je Srbija "sačuvala prisebnost" povodom zahteva BiH za reviziju presude pred Međunarodnim sudom pravde. 

Govoreći o rezoluciji skupštine Kosova o suspenziji dijaloga sa Beogradom dok Ramuš Haradinaj ne bude oslobođen Dačić je oceno da je to blef kosovske strane. 

Dačić je rekao da ne veruje da su predsednik Kosova Hašim Tači i ostali predstavnici kosovskih previše zabriuti za Haradinaja. 

"Ovde je reč o nečemu drugom, mislim da postoji bojazan kako će se Specijalni sud odnositi prema drugim funkcionerima sa Kosova. To je jedan nezabeležen slučaj. To bi bilo kao da Srbija ne želi uopšte da učestvuje u nekom dijalogu zao što je neko uhapšen ili osuđen", kazao je Dačić. 

Na ptanje da li će EU dozvoliti prekid dijaloga, Dačić je ocenio da se EU mora aktivno uključiti u rešavanje probema. 

"Ja sam zato rekao 'Dobro jutro'. Moraju da se upoznaju sa problemima, samo da ne bude i 'Doviđenja'. To znači da moraju da se aktivno uključe u sve to, EU je ta koja diktira. EU je ta koja vodi dijalog i pregovore....Mislim da to nije čak ni praćka. Pa to je samo jedan blef i ako neko nasedne na taj blef znači da ne zaslužuje da sedi u Briselu", kazao je Dačić.

Izvor: B92.net

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage