Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

11. 01. 2017.

Beograd: Pomoć pružena svakome ko je tražio

Grad Beograd i sve ustanove socijalne zaštite imale su pripremljen plan za niske temperature, kaže sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Beograd: Pomoć pružena svakome ko je tražio

Foto;B92.net

Kako navodi, situacija je pod kontrolom i pomoć je pružena svakome ko ju je i zatražio.

"Mi smo i pre ledenog talasa izdali naloge svim odeljenjima Centra za socijalni rad, kojih ima u svih 17 beogradskih opština, da oforme mobilne timove. Oni izlaze na teren i u stalnom su kontaktu sa građanima i zbrinjavaju one kojima je pomoć potrebna", rekla je ona za Televiziju "Kopernikus".

Prema njenim rečima, napravljeni su i dogovori sa ustanovama socijalne zaštite da budu prirpemljeni i pruže pomoć svima kojima je potrebna, tako da mesta ima dovoljno za sve.

"Mislim da je taj pravopremeni plan i dao ovakve rezultate, tako da mi trenutno imamo situaciju pod kontrolom i tačno znamo koliko je u našim ustanovama kapaciteta na raspolaganju i koliko imamo zbrinutih korisnika", rekla je Stanisavljevićeva.

Ona je istakla da su beskućnici prvi na udaru ovakvih vremenskih uslova.

"U Prihvatilištu za odrasla i stara lica ima dovoljno opreme i hrane i na raspolaganju je 24 sata. Sada u Prihvatilištu imamo 146 korisnika na smeštaju", rekla je sekretarka.

Prema njenim rečima, sve ustanove domskog smeštaja, gerontološki centri u Obrenovcu, Mladenovcu, Beogradu, Pančevu takođe pružaju pomoć beskućnicima i najugroženijim stanovnicima.

Na taj način je, dodala je, zbrinuto oko 20 korisnika.

"Zajedno sa Centrom za socijalni rad smo uradili istraživanje o najugroženijim stanovnicima na teritoriji grada Beograda i identifikovali 774 korisnika. U pitanju su stariji stanovnici i samačka domaćinstva. Centar za socijalni rad je u vom periodu sve njih kontaktirao, a na terenu su se uverili da li im je i šta potrebno", rekla je Stanisavljević.

Ona je istakla da narodne kuhinje u Beogradu funkcionišu nesmetano i u ovom trenutku imamo 12.300 korisnika na više od 50 punktova gde se isporučuju obroci.

"Hrana stiže na vreme i nema zastoja. Mi pratimo situaciju i u stalnom smo kontaktu sa svim našim ustanovama kako bismo imali pravu sliku sa terena", objasnila je Nataša Stanisavljević.

Izvor: B92.net

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage