Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

03. 07. 2016.  - Autor: Maša Radivojević

LICEMERJE POZNATIH I UNIVERZITET „DŽON NEZBIT“

- ZAŠTO SMILJKA ISAKOVIĆ, LEA KIŠ, MOMČILO JOKIĆ, VLADIMIR VUČKOVIĆ (I JOŠ PO NEKI) KRIJU DA SU STUDIRALI, DIPLOMIRALI, DOKTORIRALI ILI DA RADE NA OVOM UNIVERZITETU ? -

LICEMERJE POZNATIH I UNIVERZITET „DŽON NEZBIT“

Dragan Đilas je, pre par godina, u jednom dnevnom listu, prestrašeno zavapio, i to – preko cele naslovne strane: „Megatrendizacija Srbije!“. Pa je tako nastavio i u drugim medijima, pa i na sednici Glavnog odbora tada njegovog DS-a. Valjda je taj prestravljeni krik pokrenuo ludilo i nepotrebnu paniku, kod svih onih koji su studirali na tada „Megatrend univerzitetu“. A bilo ih je prilično. Prepali su se i ministri i državni sekretari i visoki državni funkcioneri, šefovi stranaka, opozicioni lideri, direktori javnih preduzeća,... Govorilo se da su „megatrendovci“ zauzeli ministarske fotelje, poslanička mesta, direktorske fotelje, upravne odbore, glavne odbore stranaka... I - to nije bilo daleko od istine. Ali, šta je tu loše? Većina njih je studirala (i završila) – pre nego što su došli na sve te funkcije. I to – uz ozbiljno studiranje. Činjenica da su diplomirani studenti, sa ovog univerziteta, zauzeli najviša i najodgovornija radna mesta, samo pokazuje koliko se kvalitetno i ozbiljno na njemu studira. Na ta mesta ih nije postavio Megatrend (Džon Nezbit) univerzitet, već kvalitet znanja, koje su na njemu stekli. I to je – neopoziva činjenica! Međutim odjek Đilasovog vapaja i dalje se čuje. A, među prepadnutima su i Smiljka Isaković, Lea Kiš, Momčilo-Moma Jokić, Vladimir Vučković...  A, evo čega se svi oni plaše.

Najveći, najstariji i – sudeći prema brojnim domaćim i međunarodnim nagradama – najbolji privatni univerzitet u regionu „Džon Nezbit“ (Megatrend univerzitet) je, u protekloj godini – ponovo doživeo niz međunarodnih priznanja. Planetarno, ali - ne i u Srbiji! Uspeh se ne prašta u ovoj zemlji, što je već poslovično poznato, ali , ovaj univerzitet, postao je bauk za mnoge: pre svega za državne univerzitete, fakultete i visoke škole strukovnih studija, pošto je, u mnogo čemu, bolji, moderniji, atraktivniji i fleksibilniji od nekih državnih visokoškolskih institucija.

Da podsetimo, u samo prvih šest meseci ove godine, tri događaja pokazala su veličinu i snagu ovog univerziteta: trodnevna Prva međunarodna konferencija o nacionalnoj i internacionalnoj bezbednosti, na kojoj su učestvovala takva imena kao što su: Jozef Bodanski, Gregori Kopli, Džonatan Levi (SAD), Figel Džonatan, Efreim Lapid (Izrael), Klaus Lange, Klara Lange (Nemačka), Marko Lombardi (Italija), Dateš Prabu-Parulekar (Indija)... i mnogi drugi. Kakav ugled u međunarodnom okruženju uživa Univerzitet „Džon Nezbit“, pokazuje i činjenica da su svi pozvani odmah prihvatili da dođu, iako im je poziv uručen samo – nešto više od mesec dana pre predviđenog početka konferencije! To je bila, prema oceni eksperata, najveća konferencija te vrste u svetu u poslednjoj deceniji!  Drugi dogadjaj je da je ovaj univerzitet – jedini iz Srbije – dobio poziv da učestvuje u inicijativi Vlade Narodne Republike Kine „16+1“. Aktivno učešće delegacije Univerziteta „Džon Nezbit“ na ovoj konferenciji, propratili su mnogi, najveći kineski listovi i elektronski mediji (http://zqb.cyol.com/html/2016-06/18/nw.D110000zgqnb_20160618_4-04.htm). I treći događaj je poseta kineske delegacije, sastavljene od 11 članova kineske Akademije društvenih nauka ovom univerzitetu, a koja se dogodila u vreme posete kineskog predsednika Srbiji.

A, koja sve priznanja je – u svojoj 27 godina dugoj istoriji – dobio Univerzitet „Džon Nezbit“. Pomenućemo samo neka: „Vukova nagrada“, „Zlatni beočug“, Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“, „Orden španskog kralja Huana Karlosa I“ (za najveće zasluge u razvoju građanskog društva), „Medalja italijanskog predsednika Đorđa Napolitana“ (za visok doprinos razvoju evro-atlantskih integracija), „Nagrada za kvalitet Evropskog poslovnog veća“ iz Beča, „Eduniversal Global Ranking Agency“ sa sedištem u Parizu, rangirala je Fakultet za menadžment ovog univerziteta, sa sedištem u Zaječaru, u prvih hiljadu poslovnih škola u svetu ( http://eduniversal-ranking.com/business-school-university-ranking-in-serbia.html), takođe i sertifikat ISO 3001, koji je izdala Američka asocijacija za kvalitet (American Quality Association).

Na Univerzitetu „Džon Nezbit“ (Megatrend) studirali su mnoge poznate ličnosti, sportisti, političari, ministri, kulturni radnici, muzičari... Pomenuću, opet, samo neke: košarkaši Teodosić, Kecman, Božić, Rakočević; teniseri: Novak Djoković, Jelena Janković, zatim – atletičarka Olivera Jevtić. Na ovom univerzitetu, sa ponosom, ističu olimpijsku šampionku Milicu Mandić, koja je uspešan student. Od ministara i političara ne spominjem nikoga, zbog osetljivosti njihovih funkcija. Ipak, pomenuću bivšu šeficu kabineta venecuelanskog predsednika Huga Čaveza, Rakel Flores de Alvarez, koja je napisala i odbranila doktorsku disertaciju na engleskom jeziku, kod sadašnjeg rektora ovog univerziteta, prof. dr Slobodana Pajovića, 2009. godine. Profesor Pajović je, inače, jedan od vodećih svetskih stručnjaka za Latinsku Ameriku.

I pored svega ovoga, čitam u novinama, danas, u nedelju 3. jula, kako dr Smiljka Isaković, nesumnjivo jedna od najvećih čembalistkinja na svetu, kaže kako je doktorirala na Fakultetu za kulturu i medije, ali nikako da izrekne i „Megatrend univerziteta“ (u to vreme). Pre nedelju dana, opet, u ilustrovanom dodatku nekih dnevnih novina – Lea Kiš i Momčilo Jokić, inače dugo godina u braku, izjavljuju kako su doktorirali negde i na nečemu, ali – nikako da kažu da je to Univerzitet „Džon Nezbit“. Uz to, Momčilo i radi na istom univerzitetu, kao nastavnik!? Član Fiskalnog saveta dr Vladimir Vučković, u svojim nastupima na televiziji, nikako da pomene Univerzitet „Džon Nezbit“, gde je, već godinama, kao profesor – u stalnom radnom odnosu!? I još po neki...

Dakle, ovaj univerzitet vam je dobar, dok vas školuje i dok vas hrani. U svakom drugom slučaju ga se stidite. Licemeri!

 

Piše: Maša Radivojević, diplomirani student Fakulteta za kulturu i medije Univerziteta „Džon Nezbit“.

Izvor: PRESSONLINE

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati