Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 11. 2017.  - Autor: Pressonline

KANADSKI FORENZIČAR REŠAVA UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ: Pomoću samo jedne kapi krvi dosad rasvetlio mnoge zločine

Poznati forenzičar koji je na osnovu tragova kapljica krvi razrešio brojne zločine uključiće se s Centrom za forenzička istraživanja u rasvetljavanje likvidacije Jelene Marjanović

KANADSKI FORENZIČAR REŠAVA UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ: Pomoću samo jedne kapi krvi dosad rasvetlio mnoge zločine


Centar za forenzička istraživanja iz Novog Sada (CFI), koji vodi privatnu istragu ubistva pevačice Jelene Marjanović iz Borče, stupio je u kontakt sa svetski priznatim forenzičarom Judžinom Lišiom iz Kanade, čiji bi istraživački rad trebalo da pomogne u rasvetljavanju najmisterioznijeg ubistva u novijoj srpskoj kriminalistici.

Kako je za Kurir otkrio forenzičar iz CFI Nenad Šipka, kanadski stručnjak bi na osnovu tragova kapljica krvi mogao da s velikom preciznošću rekonstruiše zločin u Borči.

Priznat u svetu

- Rad ovog forenzičara je svetski priznat, a naš CFI je s njim stupio u kontakt na nedavnoj konferenciji u Berlinu, gde smo ujedno bili i jedini predstavnici iz svih zemalja regiona. Osim što je naš rad u 3D rekonstrukciji ocenjen kao rad koji je mnogo ispred ostatka Evrope, kolega iz Kanade se zainteresovao i za slučaj ubistva pevačice kojim se bavimo poslednjih meseci - kazao je Šipka za Kurir.

Ovo istraživanje konačno bi otklonilo svaku sumnju u to da li je Jelena samo bačena na nasip, ili je, kako stoji u zvaničnoj naredbi za sprovođenje istrage, ubijena na istom mestu gde je i pronađen njen leš.

- Spreman je da razmotri da li je krv pronađena na Jeleninom lešu naneta od udaraca ili je nastala sekundarnim putem, na primer kad je njen leš donet i bačen u kanal. To otkriće konačno bi otklonilo svaku sumnju da li je ubijena na nasipu ili je, kako je ranije utvrdio CFI, naknadno doneta na nasip - ističe Šipka, čija se istraživanja razlikuju od zvanične obdukcije koju je potpisao poznati patolog Zoran Stanković.

Izvor: Kurir.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage