Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

17. 11. 2017.  - Autor: Pressonline

ŠEŠELJ O ARKANU BEZ DLAKE NA JEZIKU: Ono što je ispričao o komandantu "Tigrova", MALO KO U SRBIJI ZNA!

Dokument otkrio da je komandant SDG radio za crnogorsku tajnu službu, koja je bila protiv Miloševića, što je u Hagu pomoglo bivšim šefovima srpskog ogranka DB

ŠEŠELJ O ARKANU BEZ DLAKE NA JEZIKU: Ono što je ispričao o komandantu "Tigrova", MALO KO U SRBIJI ZNA!

Dosije Državne bezbednosti (DB) o bivšem komandantu Srpske dobrovoljačke garde Željku Ražnatoviću Arkanu, doprineo je tome da Haški tribunal oslobodi Jovicu Stanišića, bivšeg šefa Službe državne bezbednosti, i njegovog pomoćnika Franka Simatovića Frenkija, koji su bili optuženi za zločine nad nesrpskim civilima u Hrvatskoj i BiH 1991-1995.

To tvrdi lider SRS Vojislav Šešelj, koji kaže da je Hag nameravao da Arkana upotrebi kao „otežavajuću okolnost“ za mnoge istaknute političare i vojne komandante iz devedesetih, ali ga je dosije DB iz 1991. raskrinkao i pokazao da je radio za crnogorsku tajnu službu, koja je bila protiv Miloševića, a ne za srpsku, kojom su tek kasnije rukovodili Stanišić i Simatović. Upravo ta činjenica iz Arkanovog dosijea njima je pomogla na sudu.

- Haško tužilaštvo je dobilo od Udbe na raspolaganje kompletne dosijee, pa su onda te dokumente, po pravilu 68, i nama dostavljali kao potencijalni oslobađajući materijal. Jedan od dokumenata je pokazivao da je Arkan radio za crnogorsku službu DB krajem osamdesetih i da je po zadatku najprovokativnije i najekstremnije parole uzvikivao na skupovima podrške Miloševiću da bi se to iskoristilo u unutarpartijskim obračunima.

Dakle, taj dokument iz kog se vidi da je Arkan radio za crnogorsku Udbu, koja je bila protiv Miloševića, te još neki dokumenti, kao i moje svedočenje, pomogli su na sudu Stanišiću i Simatoviću - kaže Šešelj.

On dodaje da je imao priliku da raskrinka Arkanovu ulogu i da iznese dokaze da on nikada nikakve veze nije imao s Miloševićem.

- Zamisao je bila da Arkan u procesu protiv Miloševića, Karadžića, Mladića, Stanišića, mene i drugih bude najteža moguća otežavajuća okolnost. On je s Haškim tribunalom bio stupio u pregovore da lažno svedoči protiv nas, a zauzvrat su mu nudili da mu smanje kaznu, dok je on tražio da ga uopšte krivično ne gone. Ne znam posle dokle su u tome stigli - otkriva lider SRS.

Izvor: Kurir.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage