Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 10. 2017.  - Autor: Pressonline

TELOHRANITELJ SA POSEBNIM ZADUŽENJIMA Orić radio kao obezbeđenje diskoteke, pa postao blizak sa Slobodanom Miloševićem

Naser Orić (50), jedan od gospodara rata na području Srbrenice, bio je veoma blizak srpskom diktatoru Slobodanu Miloševiću.

TELOHRANITELJ SA POSEBNIM ZADUŽENJIMA Orić radio kao obezbeđenje diskoteke, pa postao blizak sa Slobodanom Miloševićem

Foto: Dnveni avaz

Početkom devedestih godina prošlog veka Orić je bio telohranitelj Miloševića koji je imao i posebna zaduženja. O bliskosti sa Miloševićem svedoči i činjenica da je Orić nakon prvih velikih antiržimskih demonstracija 9. marta 1991. godine učestvovao u hapšenju Vuka Draškovića, tada lidera najveće opozicione stranke.

Da su Milošević i Orić i posle ratnih sukoba zadržali bliskost svedoči njihovo druženje u pritvoru Haškog tribunala. Milošević je bio u tom pritvoru od 1. aprila 2001. do svoje smrti 11. marta 2006, a Orić od 10. aprila 2003. do 30. juna 2006.

Na fotografijama od 20. avgusta 2004. godine vidi se kako Milošević proslavlja svoj rođendan sa drugim zvanicama (haškim optuženicima) među kojima se posebno izdvaja Orić.

Slobodan Milošević i Naser Orić (stoji, do kraja desno)

Ovaj ratni komandant za oblast Srebrenice, sa činom desetara završio je služenja obaveznog vojnog roka u JNA (generacija 1985/1986) u specijalnim jedinicama za atomsku i hemijsku odbranu.

Nakon JNA Orić upisuje šestomesečni kurs u Zemunu koji završava 1988. Njegovo prvo zaposlenje je bilo u policijskoj stanici Savski venac u Beogradu kao pripravnik. Zatim se prijavljuje za policijske jedinice za specijalne akcije i prolazi još dve godine obuke u Srbiji.

Orić je 1990. prebačen na Kosovo i Metohiju kao član jedinica za specijalne akcije MUP-a Srbije. Po povratku u Beograd je bio izabran za jednog od telohranitelja Slobodana Miloševića.

Izvor: Pressonline/Blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage