Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

19. 09. 2017.  - Autor: Pressonline

Mala Jana je prvo ostala bez majke, a sada joj je otac u zatvoru. Dete može da pokupi ozbiljne traume za ceo život

- Momentalno sam spremna da prihvatim to dete i gajim ga kao svoje - otkriva tetka ubijene pevačice, Ljubica Manojlović.

Mala Jana je prvo ostala bez majke, a sada joj je otac u zatvoru. Dete može da pokupi ozbiljne traume za ceo život

Foto: Telegraf.rs

Za starateljstku zaštitu nad malom Janom (6), ćerkom ubijene pevačice Jelene Marjanović i Zorana Marjanovića koji se sumnjiči da je izvršio taj brutalni zločin od 2. aprila 2016. godine u Borči, zainteresovano je nekoliko rođaka - Jelenina sestra od tetke Teodora Krsmanović, ali i Jelenina tetka Ljubica Manojlović.

Kako je ispričala za Informer, ona je spremna da odmah preuzme brigu o maloj Jani ukoliko joj Centar za socijalni rad to dozvoli.

Ona kaže da će to učiniti ako bude procenjeno da Jana ne može da ostane kod Marjanovića i dodaje da će se na sve načine boriti da devojčica ni slučajno ne ode u hraniteljsku porodicu.

- Šokirala sam se kad sam čula za tu opciju. Odmah da vam kažem da to ne dolazi u obzir. U slučaju da Centar za soocijalni rad odluči da Jana ne može da živi kod Marjanovića, brigu o njoj ćemo preuzeti mi, Jelenina porodica. Momentalno sam spremna da prihvatim to dete i gajim ga kao svoje. Jelena je imala svoje tetke i sestre i svako od nas je spreman da njenu Janu prihvati i izvede je na pravi put.

- Što se mene tiče, već sutra mogu da dođem po nju ako treba. Sve što imaju moji unuci i moja deca imala bi i Jana i nikada ni u čemu ne bi oskudevala. Mi svi to dete mnogo volimo i nikada nećemo dozvoliti da se oseti kao da je sama na ovom svetu ili da odrasta kod nekih nepoznatih ljudi - tvrdi tetka svirepo ubijene pevačice.

Iz Centra su rekli da su posetili dom porodice Marjanović kako bi procenili situaciju u kojoj devojčica živi.

- Naša je obaveza da štitimo interese svakog deteta, tako da ćemo i u ovom konkretnom slučaju u saradnji sa policijom i drugim institucijama preuzeti adekvatne mere u skladu sa zakonom. Takođe, ne možemo iznositi podatke o toku starateljske zaštite, jer to nije zakonom dozvoljeno i može imati posledice po sadašnji i budući psihofizički razvoj deteta koje je duboko traumatizovano - rekli su iz Centra.

Oni podsećaju da se u odustvu oba roditelja deca stavljaju pod starateljsku zaštitu.

- U velikom broju slučajeva brigu o deci preuzimaju neko od srodnika (ujaci, tetke, stričevi, babe i dede), koji žele i koji su podobni  da obavljaju tu ulogu - objašnjavaju oni za Informer i naglašavaju da se u suprotnom, mališani smeštaju u hraniteljske porodice ili u ustanovu socijalne zaštite.

Izvor: Telegraf.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage