Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

21. 08. 2017.  - Autor: Pressonline

UŽAS POPRAVNOG DOMA U KRUŠEVCU: Pokrenuta istraga o silovanju štićenika!

Više javno tužilaštvo podnelo je sudiji za maloletnike zahtev za pokretanje pripremnog postupka za krivično delo silovanje, odnosno pokrenuta je istraga povodom incidenta silovanja u Vaspitno-popravnom domu za maloletnike u Kruševcu.

UŽAS POPRAVNOG DOMA U KRUŠEVCU: Pokrenuta istraga o silovanju štićenika!

Foto: Informer

Prema pijavi, sumnja se da je 17-godišnji Š. I. obljubio dve godine mlađeg A. M., sa kojim je bio u sobi. Slučaj se dogodio pre desetak dana, u noći izmedju 9. i 10. avgusta, a za to se slučajno saznalo, iako oštećeni A.M. (15) nije sam prijavio šta se dogodilo.

U VP Domu saznajemo da su obojica ovde zbog krtadje, a zajedno su boravili u poluotvorenom odeljenju ove ustanove.

- Bezbednosne kamere su snimile da ih stražari redovno obilaze, ali ne i šta se dešava u samoj sobi, jer je snimanje u sobi zabranjeno.

- Odmah po saznanju dogadaja, maloletni štićenici su urgentno razdvojeni, a oštećeni A.M. je upućen na lekarski pregled u kruševačkoj Opštoj bolnici, gde su primećene povrede koje ukazuju na mogućnost silovanja- navodi naš izvor.

Uprava VP Doma je o ovom slučaju odmah obavestila policiju, nadležno tužilaštvo, Centar za socijalni rad, kao i porodice štićenika. Protiv nasilnika Š. I. je pokrenut disciplinski postupak sa prijavom, a povedena je i interna istraga - navodi zvor Informera.

Saznajemo da će nadležni nakon završetka pripremnog postupka podneti predlogza izricanje krivične sankcije.

Izvor: Informer.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage