Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 05. 2017.

Tokom noći srušena nelegalna džamija u Zemun Polju

U Zemun Polju je tokom noći srušen nelegalno izgrađeni verski objekat koji je podigla Islamska zajednica, saopštila je Opština Zemun.

Tokom noći srušena nelegalna džamija u Zemun Polju

Foto:B92.net

Kako saznaje N1, akcija rušenja je počela u toku noći, između 3.00 i 4.00 sata posle ponoći.

Jake policijske snage i žandarmerija su blokirale naselje. Policajci su bili raspoređeni u tri prstena bezbednosti oko naselja.

Srušen je sprat i potkrovlje na ovom objektu koji je počeo da se gradi 2014. godine bez dozvole. Radovi su više puta zaustavljani, ali i nastavljani bez dozvole. 

Akcija rušenja trajala je dva sata, a na lice mesta pristižu predstavnici Islamske zajednice. 

Uklanjanje ovog objekta u Zemun Polju bilo je planirano za četvrtak, ali se od toga odustalo jer se okupio veliki broj građana koji su sprečili rušenje. 

Opština Zemun ističe da je Islamska zajednica kao investitor bez dozvole gradila objekat u Kurirskoj ulici 41, oglušujući se o odluke građevinske inspekcije i krivične prijave. 

"Radovi su nastavljani i nako što je građevinska inspekcija Gradske opštine Zemun više puta zatvarala gradilište i podnela više krivičnih prijava", navodi se u saopštenju. 

Nakon što je građevinska inspekcija je na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona o opštem upravnom postupku donela Rešenje o uklanjanju nelegalnog objekta i Zaključak o dozvoli izvršenja navedenog Rešenja i iste dostavila investitoru, koji je nastavio sa izvođenjem bespravnih radova, izvršeno je rušenje bespravno započetog objekta, dodaje Opština.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage