Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

05. 05. 2017.

Tajna akcija VBA nije jedina

Tajna Akcija VBA, kojom je prekinut lanac krijumčarenja oružja u Preševu i Bujanovcu ka Makedoniji, nije jedina akcija te agencije, ali je najveća, piše Blic.

Tajna akcija VBA nije jedina

Foto:B92.net

U toj akciji Vojno-bezbednosne agencije, koja je izvedena u saradnji sa delovima drugih srpskih obaveštajnih službi, zapenjena je velika koliočina oružja i ona je doprinos stabilnosti, ali i upozorenje da gotovo svi elementi sukoba u regionu postoje, navodi dalje list.

U akciji u kojoj je zaplenjeno nekoliko hiljada delova pušaka, mitraljeza, minobacača, ručnih bombi, privedeno je troje organizatora transporta, ali gotovo je izvesno da su imali još nekoliko saradnika, među kojima su i osobe srpske nacionalnosti. 

Pre svega, kako navodi sagovornik Blica iz obaveštajnih službi, reč je o pešadijskom naoružanju i municiji koje su ilegalnim kanalima i na nepristupačnim terenima pokušali da transportuju u Makedoniju i kaže da to nije jedina akcija kojom je prekinut put oružja, da ih je bilo više od početka dešavanja u Makedoniji, ali da je po količini zaplene najveća. 

Oružje i municija trebalo je ilegalnim kanalima da bude isporučeno jednoj od najvećih albanskih partija u toj zemlji, detalji akcije VBA se ne otkrivaju, ali se kaže da je izuzetno profesionalno urađena. 

Vojnobezbednosna agencija Srbije zaplenila je veliku količinu oružja na jugu Srbije, koji je ilegalno trebalo da se transportuje u Makedoniju, a pretpostavlja se da je bio namenjen stranačkoj infrastrukturi najvećih albanskih partija čiji su funkcioneri učestvovali u oružanim sukobima u Makedoniji i na KiM, piše Blic, pozivajući se na izbore iz VBA. 

Akcija je bila sastavni deo aktivnosti VBA, ali i drugih bezbednosnih službi koje su u okviru pojačanih mera bezbednoti po naređenju državnog vrha svoje delovanje podigle na najiši nivo, a obavljena je u najvećoj tajnosti, ali su o njoj obavešteni načelnik VBA i državni vrh koji je, kako navodi izvor Blica, procenio da se ne ide u javnost sa ovom informacijom.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage