Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

25. 04. 2017.

Zločinu u Bariču prethodile pretnje i svađe zbog imovine

Ubistvima u selu Barič kod Golupca prethodile su pretnje i sukob članova porodice zbog imovine, javlja reporterka televizije Prva s mesta zločina.

Zločinu u Bariču prethodile pretnje i svađe zbog imovine

Foto:B92.net

Austrijski penzioner Božidar. D. (77) ubio je u ranim jutarnjim časovima suprugu, sina i šuraka, ranio snahu, a zatim počinio samoubistvo.

Komšije i rođaci navode da imovinski problemi u porodici traju veoma dugo, da je Božidar D. i ranije pretio, ali da niko nije mislio da će stvarno uraditi to što je uradio.

Takođe, ističu i da nisu mogli da prijave policiji, jer "ništa konkretno nije učinjeno". 

Meštani su za Prvu rekli i da je reč o porodici koja je "dobrostojeća", da su Božidar i njegova supruga radili u Austriji i imali njihove penzije, kao i da im ništa nije nedostajalo. Kako se navodi, u porodici u kojoj se zločin dogodio dugo se vodila imovinska rasprava. Imali su dve velike kuće, a Božidar je od supruge tražio da prepiše deo imanja. 

Prema nezvaničnim informacijama, on je hteo da se razvede i želeo je da sva imovina bude na njegovo ime. 

Zločin se dogodio oko pola osam ujutru, kada su đaci kretali u školu. Sve se dogodilo na ulici, meštani navode da je Božidar svesno išao i ubijao one koje je namerio. Nije ranjen niko od prolaznika.

Foto: Prva
Foto: Prva

Prvo je ubio šuraka, pa sina, a zatim je ranio snahu, koja je uspela da pobegne kod komšije. Ona je prebačena u bolnicu u Požarevcu i kako se navodi, ne smeju još da joj kažu šta se dogodilo. 

Božidar je potom ubio svoju suprugu, da bi potom u porti crke izvršio samoubistvo.

Repoterka Prve razgovarala je sa sveštenikom, koji kaže da nije mogao ni da nasluti da je to moglo da se dogodi, kao i da u tom trenutku nije bio u crkvi. 

Meštani ističu da je reč o porodici koja je imala gotovo sve. 

Barič se nalazi na pola sata od Golupca, ima oko 200 kuća. Svi meštani se i te kako poznaju, većina je u nekom rodbinskom odnosu. 

Reporterka Prve s mesta zbivanja kaže da iz svake druge kuće u ovom selu neko radi u inostranstvu. 

Pre desetak godina u selu Barič kod Golupca unuk je zaklao babu, izdržao kaznu zatvora, vratio se u selo, gde je izvršio samoubistvo. 

U julu prošle godine u Žitištu je ubijeno pet osoba, a u Srbiji su se i prethodnih godina događala višestruka ubistva, pre svega zbog narušenih porodičnih odnosa.

 

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage