Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

05. 01. 2017.

Crvena poternica Interpola za dvojicom Srba zbog CG

Na zahtev crnogorskog pravosuđa Interpol je raspisao crvene međunarodne poternice za dvojicom ruskih i dvojicom srpskih državljana.

Crvena poternica Interpola za dvojicom Srba zbog CG

Foto:B92.net

Poternica je za njima raspisana zbog sumnje da su umešani u organizaciju neuspelog terorističkog napada na crnogorske državne institucije na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine.

Na Interpolovom sajtu, kako prenosi podgorička Pobjeda, objavljene su fotografije Eduarda Širokova i Vladimira Popova, kao i Nemanje Ristića iz Beograda i Predraga Bogićevića iz Kragujevca, osumnjičenih za terorizam u pokušaju i stvaranje kriminalne organizacije.

"’Ako imate bilo kakve informacije, molimo kontaktirajte nacionalnu policiju ili Generalni sekretarijat Interpola’, notirano je na crvenoj međunarodnoj poternici u kojoj je zapisano da se za ovim osobama traga na osnovu naloga i naredbe za sprovođenje istrage crnogorskog pravosuđa", prenela je Pobjeda.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Crna Gora je Srbiju još početkom decembra prošle godine obavestila da potražuje Ristića i Bogićevića, ali oni još nisu uhapšeni.

Prema ranijim istražnim navodima crnogorskog Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovnog kriminala, pomenuti ruski i srpski državljani imali su zadatak da na dan parlamentarnih izbora, na kraju izbornog dana, ispred zgrade Skupštine Crne Gore izazovu konfliktnu situaciju u kojoj bi bila proglašena pobeda opozicionog Demokratskog fronta.

Specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Milivoje Katnić ranije je više puta rekao da će crnogorski organi u potpunosti rasvetliti sve okolnosti planiranog terorističkog napada u Crnoj Gori.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage