Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

15. 06. 2018.

NI KIŠA NE PREKIDA POTRAGU ZA NOVINAROM Žandarmerija i danas pretražuje šume, a ronioci jezera

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve, koji je poslednji put viđen u sredu između devet i deset sati uveče, još nije pronađen. Potraga je i dalje u toku i veliki broj ekipa Žandarmerije pretražuje potez oko jezera, javlja reporter "Blica" sa lica mesta.

NI KIŠA NE PREKIDA POTRAGU ZA NOVINAROM Žandarmerija i danas pretražuje šume, a ronioci jezera

Foto:blic.rs

Veliki broj ekipa Žandarmerije i danas pretražuje ponovo potez oko jezera koje su juče pretraživali ronioci.

Pretraga jezera Foto: S. Krstić / RAS Srbija

Pretraga jezera

Kako javlja reporter "Blica" danas se pretražuju delovi gde je šuma i livada, i potragu ne zaustavlja ni jaka kiša koja pada u ovom gradu.

Foto: S. Krstić / RAS Srbija

Za to vreme, ronioci pretražuju drugo jezero, i plan je da tokom dana pretraže sva ostala jezera u Beloj Crkvi kojih ima osam.

Foto: S. Krstić / RAS Srbija

Potraga trajala cele noći

MUP je u zvaničnom saopštenju saopštio da je potraga trajala cele noći.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova tokom cele noći radili su na rasvetljavanju svih okolnosti nestanka novinara Stefana Cvetkovića, a od ranih jutarnjih sati nastavljena je detaljna pretraga terena u Beloj Crkvi. Više desetina pripadnika Žandarmerije, koji su još juče uključeni u potragu, trenutno pretražuju priobalje Šaranskog jezera i Šljunkare, dok je nekoliko ronioca angažovano na pretrazi Šaranskog jezera. I danas je na terenu angažovana Helikopterska jedinica MUP-a Srbije, koja trenutno nadleće iznad Bele Crkve, kako bi pomogli kolegama iz drugih organizacionih jedinica u ovoj potrazi - saopštio je MUP.

Poslednji Cvetkovićev trag je njegov automobil "polo" koji su meštani pronašli u Beogradskoj ulici sa upaljenim svetlima i širom otvorenim vratima te večeri oko 22.30 sati.

Helikopteri i dalje nadleću grad Foto: D. Milenković / RAS Srbija

Helikopteri i dalje nadleću grad

Kako je automobil u istom stanju zatečen i rano ujutru sledećeg dana, meštani Bele Crkve pozvali su policiju.

Informaciju o nestanku novinara prvi je na društvenim mrežama u četvrtak pre podne objavio političar Nenad Čanak. On je napisao da je "pronađen automobil novinara koji je u tom trenutku bio upaljen, vrata su bila otvorena, a njegov sat sa pokidanom narukvicom pronađen je pored vozila".

Cvetkovićev automobil pronađen upaljen Foto: D. Milenković / RAS Srbija

Cvetkovićev automobil pronađen upaljen

Informaciju o pronađenom automobilu potvrdio je ubrzo nakon toga i MUP, obavešteno je nadležno tužilaštvo, a policija je raspisala potragu za Cvetkovićem.

Vučić o nestalom novinaru

U Belu Crkvu uputio se veliki broj pripadnika žandarmerije, ronioci i psi tragači.

Foto: D. Milenković / RAS Srbija

Predsednik Srbije rekao je da su "svi resursi MUP i BIA u Beloj Crkvi" i da istražuju nestanak novinara.

Foto: D. Milenković / RAS Srbija

Helikopteri su juče tokom celog dana nadletali Belu Crkvu u potrazi za Cvetkovićem. Psi tragači su njušili automobil i grad u potrazi za bilo kojim tragom koji bi otkrio šta se dogodilo novinaru i gde je sad. Ulica u kojoj je pronađen Cvetkovićev automobil bila je zatvorena i u njoj je bio jako veliki broj policajaca i uviđajnih ekipa koji su detaljno pregledali svaki milimetar ulice ne bi li pronašli neki trag koji bi vodio ka razrešenju misterioznog nestanka novinara.

Foto: D. Milenković / RAS Srbija

U isto vreme, ronioci su pretraživali jezero i kanal Dunav-Tisa-Dunav...

Za to vreme meštani su razgovarali sa reporterom "Blica" sa lica mesta. Kako su ispričali, Cvetkovića su tokom celog dana prekjuče viđali kako po gradu snima poplave koje su pogodile taj grad i okolna naselja nakon velikog nevremena.

Pojedini su tvrdili i da su kraj Cvetkovićevog otvorenog automobila videli tragove krvi i kutiju, međutim MUP Srbije je ove navode sinoć demantovao.

- Te informacije nisu tačne - saopšteno je noćas iz MUP-a.

U saopštenju je naglašeno da pripadnici MUP-a nastavljaju intenzivnu potragu i rade na rasvetljavanju svih okolnosti ovog slučaja u koji je uključeno više različitih organizacionih jedinica MUP-a.

U saopštenju MUP-a se podseća da je u Belu Crkvu iz Beograda upućeno više desetina pripadnika Žandarmerije, zatim ronioci zbog pretrage jezera i kanala Dunav-Tisa-Dunav, kao i pripadnici kriminalističke policije.

Cvetkovićeva majka, Dragica, je za "Blic" kratko rekla da je njen sin prekjuče uveče izašao iz kuće i više se nije vratio.

Ona je dodala da koliko zna njenom sinu niko nije pretio, da je bio posvećen novinarskom poslu, ali da sa roditeljima o poslu gotovo nikada nije pričao. Ona je dodala i da njen sin nije pio, ni pušio i da ne zna šta je moglo da mu se desi.

Izvor: blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage