Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

13. 06. 2018.  - Autor: B92.net

Mladi iz Srbije za istim stolom sa izbeglicama sa Bliskog istoka

Centar za omladinski rad iz Novog Sada, Omladina JAZAS-a Novi Sad, Kancelarija za mlade Kikinda, Ekonomsko-trgovinska škola iz Kikinde i organizacija SOS Dečja sela, u restoranu “Rajska oaza” u Kikindi, organizovali su jedinstven događaj pod nazivom “Za istim stolom”.

Mladi iz Srbije za istim stolom sa izbeglicama sa Bliskog istoka

Foto: Screenshot

Ovo je bila nesvakidašnja prilika da stanovnici Kikinde, pre svega mladi, i izbeglice razgovaraju i uče o kulturi jedni drugih, uz uživanje u odličnoj hrani.

 

Na trpezi su se našli lokalni specijaliteti, kao i jela koja se kuvaju u kućama Pakistana, Avganistana i drugih država Bliskog istoka. Recepte su, za potrebe ovog događaja, podelile žene i muškarci stacionirani u Prihvatno-tranzitnim centrima koje je Centar za omladinski rad posećivao 2017. i 2018. godine.

 

Pored stručnih kuvara koji su bili zaduženi za pripremu lokalnih i jela sa Bliskog istoka, svoj doprinos ovom događaju dali su i učenici kuvarskog smera Ekonomsko- trgovinske škole Kikinda, koji su svoje umeće podelili sa svojim vršnjacima.

 

Događaj “Za istim stolom” realizovan je u okviru projekta “Mobilni omladinski klub”, koji podržavaju “Valdern Barns” fondacija i IOGT-NTO pokret iz Švedske.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage