Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

14. 05. 2018.  - Autor: Kurir

POSETILI SMO MESTO ODAKLE JE POBEGLA VUČICA COKA: Iz dvorišta se čuje JEZIVO ZAVIJANJE VUKOVA, a evo šta kažu komšije o vlasnic

Javnost je još uvek uznemirena zbog činjenice da je vučica u petak uveče uhvaćena u centru beogradskog naselja Mirijevo. Posle informacija da nije agresivna i da je verovatno bila pripitomljena, Kurir je saznao ko je gajio životinju.

Foto:Vladimir Šporčić

Zaputili smo se na adresu gde se nalazi odgajivačnica, ali naišli smo na zaključana vrata. Vlasnica nam nije odgovarala ni na poruke na Fejsbuku, a broj telefona do kojeg smo došli sve vreme je davao ton zauzeća. Komšije nisu bile rade da se slikaju, kažu da mnogi ne pričaju s njom...

 

Iza ograde se začulo zavijanje koje smo snimili. Poslušajte:

Potom smo snimak pustili Jožefu Ezveđu Joški, veterinaru Beo zoo-vrta, u kojem se nalazi uhvaćena vučica, za koju neki na društvenim mrežama tvrde da se zove Coka. On nam je potvrdio da je to vučje zavijanje.

 

FOTO: KURIR

Vučica je ležala u kavezu i bila je mirna.


- Ona se sada dobro oseća. Detalje njenog zdravstvenog stanja znaćemo za nekoliko dana, kada stignu rezultati kliničkih testova. Tada će se znati i da li je skotna - kaže za Kurir veterinar Joška.

 

FOTO: KURIR

On je siguran da su je držali kao kućnog ljubimca, na šta ukazuje činjenica da odbija da jede sirovo meso i da nije agresivna:


- Neodgovorno je od vlasnika prvo što drži divlje životinje, a drugo to što je vučica izašla.


Direktor Beo zoo-vrta Srboljub Aleksić ističe da je u Srbiji zakonom zabranjeno držati divlje životinje i da dozvolu za to mogu dobiti samo vrtovi i određeni rezervati.

 

Pogledajte intervju sa veterinarom Jožefom Ezveđom:

 Fondacija Pokret Levijatan
Spremni smo da platimo kaznu umesto vlasnice

 

Pavle Bihali, izvršni direktor Fondacije pokreta Levijatan, kaže za Kurir da su spremni da plate kaznu umesto vlasnice:
- Ako nam se javi i ukoliko veterinarska inspekcija odobri da se vučica može vratiti i da su uslovi adekvatni, spremni smo da platimo njenu kaznu. Druga opcija je da mi kao fondacija preuzmemo vučicu i da je smestimo u neki odgovarajući smeštaj, da ostatak života provede s ljudima kao što je i navikla. Naravno, interesuju nas okolnosti pod kojima se sve ovo dogodilo, jer to ne bi smelo da se dešava, mora da postoji odgovornost.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage