Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 02. 2018.  - Autor: Tanjug

Ružić i Štrahe se dogovorili da Austrijanci obučavaju srpske državne službenike

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i vicekancelar Austrije i ministar za državnu upravu i sport Hajnc Kristijan Štrahe dogovorili su danas saradnju dva ministarstva i akademija za stručno usavršavanje službenika.

Ružić i Štrahe se dogovorili da Austrijanci obučavaju srpske državne službenike

Foto:Ministarstvo državne uprave

Saradnja Austrijske federalne akademije i Nacionalne akademije Srbije uključila bi posetu austrijskih predavača Srbiji i upućivanje srpskih državnih službenika u Austriju na posebno osmišljene kurseve, saopšteno je iz Ružićevog kabineta.

Tokom sastanka Ružić i Štrahe su istakli da je uprava "kičma" jedne države i preduslov za funkcionisanje i razvoj pravne države.

Dogovoreno je da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pripremi predloge memoranduma i sporazuma o saradnji na unapređenju rada javne uprave i uskoro ih pošalje diplomatskim putem na razmatranje.

Štrahe je istakao da je prijateljstvo Austrije sa Srbijom za njega lično važno i da će nastojati da pomogne Srbiji u njenim ambicioznim ciljevima, posebno imajući u vidu broj Srba koji živi u Austriji


Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage