Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

16. 11. 2017.

Aranđelovac: Vučić u učionici sa žrtvom i nasilnicima

Predsednik Srbije razgovarao s đacima tehničke škole u Aranđelovcu, u kojoj se nedavno dogodilo vršnjačko nasilje.

Aranđelovac: Vučić u učionici sa žrtvom i nasilnicima

Foto:B92.net

Aleksandar Vučić zamolio je danas učenike srednje tehnicke škole "Milena Nikolić" da dobar ljudski odnos održe i sačuvaju ga ne samo za ukućane, nego i za svoje drugove.

U toj se školi, naime, nedavno dogodilo vršnjačko nasilje, a Vučić je rekao da ponekad nije loše da vidimo koliko nas to pogodi, a užasno je onome kome se dogodi.
"Nemate dovojno vremena uvek da razgovarate s decom, društvene mreze i rijaliti deci poručuju da je sve to u redu, ali jasno je da moramo da razgovaramo što više. Tek sam sad saznao da su danas u razgovoru u učionici sedeli i žrtva nasilja i učesnici, ali sam im poručio da moraju da računaju na prijatelje i da ih cuvaju, devojčice posebno", preneo je Vučić novinarima.

Kako je rekao, veruje da su ovi dečaci i devojčice to razumeli, a zahvalan je i osoblju škole, nastavnicima, psihologu, ljudima kloji se bore za tu decu. "To se, inače, dešava deci u školi, dešavalo se generacijama, i u mojoj je tako bilo, ali gledao sam statistike, ne dešva se kod nas onakvo nasilje kao u nekim drugim zemljama. Divim se roditeljima Biljane koji su to uspeli da izdrže gurajući ćerku. Zato sam i rekao kad god nekome nešto učinite pomislite da li biste voleli da to neko vama priredi", poručio je.

Kako je primetio, dobro je što nekada ogoljeno o tome govorimo i to tako vidimo, jer onda možemo da reagujemo i je onda poruka da neko sledeći kome bi to palo na pamet, odustane od pokušaja da učini nasilje.

Dodao je da sada imamo po novom zakonu veću odgovornost roditelja i nastavnika, ali, kako je poručio, pre svega svega moramo da razgovaramo više međusobno. Zato, nije loše sto se iz takvih slučajeva može preduzeti nešto u smislu prevencije i dodje se do kazni za one koji su u nasilju, i to tako da nešto slično ne smete da ponovite.

"Molim vas zato da tu vrstu dobrog ljzudskog odnosa koji sam osetio u razgovoru u ovoj školi sačuvate ne samo za svoju porodicu nego za svoje drugare", rekao je Vučić i poručio đacima škole da pozdrave drugare i budu vredni i marljivi i "bićete mnogo uspešniji od nas".

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage