Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 08. 2017.  - Autor: Pressonline

BOGOLJUB KARIĆ: IZGRADIĆU MILION KVADRATA PO 500 EVRA! Centri moći me neće sprečiti, iako mi već poručuju da rušim tržište nekretnina!

Kada je pre nekoliko godina BK Grupa objavila rešenje za projekat "Tesla grad" i najavila izgradnju stotina hiljada kvadratnih metara, nije bilo mnogo onih koji su verovali da cme se to skorije ostvariti. Vlasnik kompanije Bogoljub Karić bio je van zemlje jer je vođena istraga i postojala optužnica protiv njega.

BOGOLJUB KARIĆ: IZGRADIĆU MILION KVADRATA PO 500 EVRA! Centri moći me neće sprečiti, iako mi već poručuju da rušim tržište nekretnina!

Foto: Informer.rs

Karić je tada glavninu svojih poslova vodio je u inostranstvu. Ipak, za dve godine se dosta toga promenilo. Karić navodi da se vratio u Srbiju kako bi razvio biznis i pomogao Srbiji, ali ne planira da se vrati i u politiku.

Nije šarena laža

Obecćao je milion kvadrata stanova po ceni od 500 evra. Pokušali smo da saznamo na koji način.

U razgovoru za B92 kaže da je njegova zamisao da izgradnjom jeftinih kvadrata u Beogradu i Srbiji omogući velikom broju građana da se skući, da razvije građevinsku industriju da može da dobija poslove i u inostranstvu uz mesečnu platu od 1.000 evra. 

Da podstakne mali biznis i osnivanje porodičnih firmi koje bi opremale 800.000 do milion kvadratnih metara, koliko želi da napravi.

Na konstataciju da to sve zvuči lepo, ali da ipak podseća na mahanje zelenom salatom kao nekad, Karić kaže da je izgradnjom van zemlje pokazao da je moguće.

- Kažu da je to Bogoljubova šarena laža, da gradi kvadratni metar od 490 do 500 evra. Ali ja vam kažem, to su se uzburkali centri moći, poručuju da razbijam tržište na kojem je kvadrat 1.500 pa i 2.000 evra, a njihova zarada 500 do 1.000 evra. Mi ćemo da radimo sa profitom od 50 evra po kvadratu, kad platimo sve dažbine i poreze. Moramo da se odreknemo velikih profita, prezadovoljni smo i sa 50 evra. Cilj nam je da zaposlimo celu zemlju i razvijamo ekonomiju - kaže Karić.

Kaže da nema ništa protiv da kvadrat u centru ostane i 2.000 evra, pa ko ima, neka kupi. Ali da postoje stanovi i za one sa plićim džepom.

Izvor: B92

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage