Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

08. 07. 2017.  - Autor: Pressonline

Nestao pas heroj koji je šest dana u provaliji čuvao nepokretnog gazdu!

Četvoromesečnom psu heroju “Malom”, koji je šest dana i noći proveo u provaliji dubokoj 20 metara čuvajući svog hendikepiranog vlasnika Sneška Milosavljevića (57) iz Lipovice kod Despotovca, posle akcije spasavanja gubi se svaki trag.

Nestao pas heroj koji je šest dana u provaliji čuvao nepokretnog gazdu!
Foto: Privatna arhiva

Kako "Blic" nezvanično saznaje, pas nije želeo da se odvoji od svog vlasnika, pa su zajedno transportovani u policijskoj “nivi” od mesta gde su pronađeni do škole u selu Senje kod Ćuprije. Međutim, tu se “Malom” gubi svaki trag. Nadalje, niko od aktera ne zna šta se sa psom dogodilo.

Naime, postoji nekoliko verzija priče o sudbini psa heroja: da je Hitna pomoć odbila da ga preveze sa pacijentom i da je on ostao u školskom dvorištu; da ga je uzeo neko od meštana; i da je pošao za policajcima-spasiocima. Nažalost, ni Sneško Milosavljević nema informacije o svom psu.

- Ne znam šta je sa “Malim”. U trenutku spasavanja nisam bio pri sebi, zbog šoka i dezorjentacije. Nadam se da se snašao i da ga je neko sačuvao, da me čeka da izađem iz bolnice - kaže Milosavljević, koji još leži u ćuprijskoj bolnici.

S druge strane, direktor ćuprijske "Zoohigijene" dr Goran Petrović kaže da se u zvaničnim izveštajima o spašavanju Sneška Milosavljevića ne pominje nikakav pas.

- Trebalo je da službe, ukoliko je pas bio na licu mesta, da ga povezu sa vlasnikom ili da ga nama predaju jer smo jedino mi zvanično ovlašćeni za zbrinjavanje pasa. Ne znamo da li pas vlasnički, njegov uzrast, da li je vakcinisan, sve je to mogla naša služba da uradi. Zaista, ne znamo ništa zvanično o tom slučaju, osim nezvanične informacije da se pas nalazio pored čoveka koji je spasen i da je ostao u dvorištu seoske škole u Senju kada je hitna pomoć odvezla nesrećnog čoveka - kaže dr Petrović.

Drama Sneška Milosavljevića počela je kada je svojim automobilom, prilagođenim za invalide, krenuo u posetu prijatelju u Senju. Automobil se zapalio, ali je on uspeo da se spasi i izađe iz njega. Bio je dezorjentisan i umesto da putem nastavi ka selu, on je krenuo na rukama ka provaliji, gde je upao i zadobio povrede nogu i glave. Tako nepokretan ležao je punih šest dana i noći bez vode dok nije pronađen.

 

Izvor: alo.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage