Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

07. 07. 2017.  - Autor: Pressonline

Dobio 64.000 evra odštete za odsečen prst

Srpski državljanin na Malti naplatio 64.600 evra odštete za kažiprst izgubljen u nesreći na poslu

Dobio 64.000 evra odštete za odsečen prst
Foto: Profimedia.rs

Slobodan Kozarev, Srbin koji je radio na Malti, dobio je odlukom suda nadoknadu za nesreću koja se dogodila 2013, kada mu je mašina za sečenje drva u kompaniji u kojoj je radio kao mašinski operater odsekla kažiprst desne ruke, deo palca na levoj i izlomila ostale prste!

Nesreća se dogodila u septembru 2013. u kompaniji “JDS Manufakturing Limitid” na Malti. On je odmah posle nesreće podneo zahtev za naknadu štete protiv svog poslodavca 2JDS Manufacturing Limited” i tražio odštetu za invaliditet i pretrpljeni bol.

Na sudu je izjavio da je bio obučeni stolar i da je u toj kompaniji bio zaposlen kao operater na mašini za sečenje drva.

- Kompanija je odgovorna za povrede koje sam preživeo! Radio sam svoj posao kada mu je mašina presekla kažiprst desne ruke, deo palca na levoj i izlomila ostale prste! Tražim naknadu štete zbog trajnog oštećenja obe ruke. Lekari su utvrdili da imam 22 odsto trajnog invaliditeta zbog ove nesreće - rekao je Kozarev.

Sud je utvrdio da je Kozarev povređen kada su mu kružni noževi za sečenje drveta odsekli kažiprst desne ruke, deo palca na levoj ruci i polomili druge prste.

Sudija Džastis Lorens Mintof je potvrdio zahtev Kozareva, jer je prethodno zaključio da verzija događaja kompanije nije verodostojna i kada je utvrđeno da nije obezbeđen siguran sistem rada.

- Utvrđeno je da je mašina na kojoj je radio Kozarev bila stara 25 godina i da nije imala moderne sigurnosne funkcije.

Kompanija nije obavestila komisiju o nesreći, već je naloženo da Kozarev sam ode u bolnicu kako kompanija ne bi bila identifikovana.

Sud je prihvatio činjenice da je Kozarev pretrpeo povrede, kao i da je sada osoba sa 22 odsto trajnog invaliditeta i odlučio da kompanija mora da mu isplati 64.604 evra odštete - rekao je sudija u obrazloženju presude.

Izvor: alo.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage