Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 06. 2017.

Mladenović: Radi se na saniranju požara na deponiji Vinča

Zamenik gradonnačelnika Andreja Mladenović kaže da su ekipe Sektora za vanredne situacije i Gradske čistoće rade na saniranju požara u Vinči.

foto:b92.net

Prema njegovim rečima, nadležne službe uspele su da zatrpaju zemljom veći deo glavnog žarišta.

"Možemo da kažemo da smo uspeli da dobar deo glavnog žarišta da pokrijemo. Nastavljamo da radimo na tome. Specifično se gasi ovakav požar koji tinja na dubini od 10 do 20 metara. Mora zatrpavanjem", rekao je Mladenović za RTS. 

Vodi se računa, kako kaže, da ekipe koje rade na tome ne budu ugrožene, teško se prilazi mehanizacijom glavnim pukotinama, tako da se zatrpavanje obavlja postepeno. 

Vodi se računa, dodaje, i da ne dođe do aktiviranja postojećih klizišta i urušavanja, te da se ne napravi još veći problem. "Deponija je godinama unazad tretirana kao smetlište. To nije uređena deponija, kao druge deponije u svetu", naglasio je on. 

On je objasnio da je u Vinči planirano da se napravi moderna fabrika za preradu smeća i proizvodnju neke vrste energije, te da očekuje da će u julu ceo postupak uvodjenja privatnog partnera, koji će biti partner grada, biti završen. 

Podsetimo, požar je na deponiji Vinča buknuo pre 24 dana i od tada, iako je u najvećem delu ugašen, kulja dim tako da su ugrožena okolna naselja. Iz Gradskog zavoda za javno zdravlje nekoliko puta je saopšteno da su merenja pokazala da u vazduhu nema prekograničnih vrednosti zagađujućih i štetnih čestica. 

Stanovništvo naselja Karaburma, Višnjica, Višnjička banja, Lešće, Rospi ćuprija, delovi Krnjače, Koteža, Borče, Slanaca, Mirijeva i Zvezdare ipak su zabrinuti.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage