Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

10. 01. 2017.

AMSS: Ledeno jutro, do -21 stepeni, oprez vozačima

Hladno jutro, sa temperaturama koje se kreću i od 15 do 21 stepena u minusu, koliko je na Kopaoniku, Sjenici i Ćupriji uslovljavaju otežane uslove na putevima.

AMSS: Ledeno jutro, do -21 stepeni, oprez vozačima

Foto:B92.net

Kako je saopštio AMSS, opasnost u vožnji predstavljaju upravo niske temperature i led koji se nalazi ispod novo-formiranog snežnog pokrivača kojeg je teško primetiti.

Vozače očekuje dobra prohodnost na autoputevima i putevima I i II prioriteta u nižim predelima kolovozi su morki ili pod manjim snežnim pokrivačem kojeg ima u raskvašenom stanju, dok na putevima II i III prioriteta u višim predelima treba računati sa snegom na kolovozu do 5, a na putevima u planinskim područjima i do 10 centimetara.

Najviše snega proteklih dana palo je na području Timočke i Negotinske krajine, na jugu i jugoistoku Srbije na putevima Leskovca, Vranja, Niša, Dimitrovgrada, Kuršumlije i Pirota zbog čega je na pojedinim deonicama sužen kolovoz zbog manjih snežnih nanosa.

Svi prilazi Kopaoniku su prohodni, a preporučuje se prilaz sa zapadne strane preko Jošaničke Banje.

Ovaj prilaz proširen je u punoj širini, dok je iz pravca Brusa zbog pojačanog vetra i manjih nanosa kolovoz, na pojedinim deonicama mestimično sužen.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage