Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

07. 02. 2018.  - Autor: Tanjug/N1

Mihajlović: Država ulaže 7,5 miliona evra u aerodrom u Nišu

nteres Vlade Srbije je da se aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu i dalje razvija, a planirana ulaganja države u taj aerodrom su 7,5 miliona evra, izjavila je danas u Nišu ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlović: Država ulaže 7,5 miliona evra u aerodrom u Nišu

Foto:Tanjug

Kontrolni toranj visine do 27 metara, koji će se graditi na aerodromu u Nišu, biće korišćen i u slučajevima kada na aerodromu u Beogradu ne bude nešto funkcionisalo", rekla je Mihajlović.

Ona je podsetila da je u protekle dve godine Vlada Srbije kroz opremu i novac pomogla aerodrom "Konstantin Veliki" sa 6,5 miliona evra.

Na pitanje novinara da li je ugovorom o koncesiji beogradskog aerodroma ograničen rast broja putnika i kapaciteta aerodroma u Nišu, Mihajlović je kazala da Vlada Srbije ni u jednom trenutku nije vodila pregovore o ograničavanju broja putnika i kapaciteta niškog aerodroma.

Mihajlović je u niškog Gradskoj kući uručila direktoru JP "Aerodroma Niš" Vladici Đurđanoviću sertifikat koji potvrdjuje da ta vazdušna luka ispunjava sve standarde bezbednosti.

Ministarka je navela i da su izgradnja auto-puta Niš-Merdare-Priština i izgradnja železničke obilaznice oko Niša prioriteti Vlade Srbije u tom delu zemlje. "Do kraja godine biće raspisan javni poziv za izbor izvodjača radova koji će graditi deonicu auto-puta Niš-Pločnik. Reč je o skoro 40 kilometara dugoj deonici ka Prištini", kazala je Mihajlović.  

Prema njenim rečima, sa Evropskom investicionom bankom nedavno je potpisan ugovor o finansiranju elektrifikacije i modernizacije pruge Niš-Dimitrovgrad i izgradnji železničke obilaznice oko Niša.  "Vrednost ugovora je 268 miliona evra, grant je 73 miliona evra, a 60 miliona evra je izdvajanje iz budžeta Srbije", rekla je i dodala da se već radi eksproprijacija na trasi obilaznice.  

Prema njenim rečima, prioriteti Vlade Srbije su infrastrukturno povezivanje sa regionom jer to znači "otvaranje vrata ka boljem životu i investicijama", izjavila je Mihajlović.

Ona je kazala da postoje i razmišljanja o izgradnji auto-puta od Niša ka Zaječaru. "Postoje studije izvodljivosti i predlozi za gradnju, ali na njima nije detaljno radjeno. Ove godine to sigurno i nećemo da radimo, ali 2019. godine možda budemo u situaciji", rekla je Mihajlović.  

Kako je kazala Mihajlović, u oblasti gradjevinarstva prioriteti Vlade Srbije su ozakonjenje i primena Zakona o stanovanju.

 
Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage