Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

15. 06. 2017.

Teodosići kupili "Brezu", oživljavaju planinu

Kamp Breza na Divčibarama prodat je preduzeću Sport agent iz Beograda, čiji su vlasnici Jovan i Miloš Teodosić, valjevski košarkaši.

Teodosići kupili "Brezu", oživljavaju planinu

Foto:B92.net

"Divčibare sada imaju realnu šansu da ožive i grad će dati svoj doprinos kroz infrastrukturu", kaže tim povodom zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

“Prodaja kampa je posao koji traje već tri godine i započet je pregovorima sa HTD-om Vujić. Ti pregovori su propali, a kompanija Vujić nije našla za shodno da prihvati ponudu Teodosića da budu baza za njegov kamp. Oni su tada odlučili da iskoriste šansu na Srebrnom jezeru i investirali su tamo. Uvidom u plan regulacije shvatili smo nakon toga da gradnja nije ni bila moguća. Tamo smo na gradskim parcelama mogli da pravimo samo parkove”, objašnjava Jeremić početke pregovora.

Kako kaže, nakon toga Grad je pristupio izmeni plana regulacije i novi plan u potpunosti je promenio izgled Divčibara, stavljajući gradske parcele u funkciju.

“Ponovo smo ušli u pregovore sa braćom Teodosić da dođu na Divčibare. Sada je ugovor doveden do kraja i ušli su u kupovinu za 206.000 evra, a na nama je da kao lokalna samouprava pomognemo da njihov projekat koji vredi više miliona evra bude realizovan uz prateću infrastrukturu, kaže Jeremić i dodaje da se moraju intenzivirati projekti i radovi na gradnji kanalizacije, pristupnih puteva i elektro mreže”, kaže on.

Na mestu sadašnjeg kampa biće izgrađen hotel sa minimum 80 soba, sa kongresnom salom, fitnes centrom, bazenom, restoranom, kafeom, prodavnicom i ekonomskim i programskim sadržajima. Novi kupac preuzeće i obavezu gradnje zatvorene sportske sale sa pomoćnim sadržajima.

Kupac će imati obavezu i da izgradi unutrašnje saobraćajnice sa parking prostorom, ali i otvorene sportske terene za fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage