Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

16. 05. 2017.

Svi hoće nove stanove, kvadrat 696 EUR

Gradnja 70 socijalnih stanova u niškom naselju Duvaništu je završena i krajem meseca može se očekivati konkurs za njihovu prodaju i iznajmljivanje.

Svi hoće nove stanove, kvadrat 696 EUR

Foto:B92.net

Kako je rekao direktor Gradske stambene agencije Niš Vladan Stojanović, interesovanje Nišlija za novozgrađene stanove je veliko i to kako za prodaju, tako i za rentiranje.

"Za prodaju su predviđena 52 stana, a za iznajmljivanje 18 stanova. Stanovi su uglavnom dvosobni, dvoiposobni i trosobni", kazao je Stojanović. 

On je dodao da je projektovana cena stanova 696 evra sa PDV-m a konkursom koji će biti raspisan moguće su odstupanja od ovog iznosa od svega nekoliko evra. 

Za iznajmljivanje stanova, dodao je Stojanović, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture predložena je cena od jednog evra do 1,2 evra po kvadratu. 

"Projektovana cena stanova niža je u odnosu na tržišnu cenu stanova u tom delu grada i tog kvaliteta gradnje za 20 odsto", rekao je Stojanović. 

On je kazao da dve novoizgrađene zgrade sa socijalnim stanovima imaju energetski pasoš kategorije "C", daljinsko grejanje sa kalorimetrima i centralno snabdevanje toplom vodom. 

"Komisija za tehnički pregled objekata dala je pozitivan izveštaj o završenim radovima i očekujemo dobijanje upotrebne dozvole kako bi raspisali konkurs za prodaju i iznajmljivanje", naglasio je Stojanović. 

On je podsetio da su se socijalni stanovi u prve dve lamele u Duvaništu prodavali po ceni od 850 evra po kvadratu sa PDV-om, a u trećoji četvrtoj lameli stanovi su koštali 756 evra sa PDV-om. 

Za izgradnju socijalnih stanova u Duvaništu iz republičkog budžeta obezbeđeno je 46 miliona dinara, dok je grad Niš preuzeo obavezu plaćanja 156 miliona dinara.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage