Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

10. 05. 2017.

Vesić u iznenadnoj kontroli na "Obilićevom"

Čelnici grada želeli su da se na licu mesta uvere kako napreduju radovi na rekonstrukciji ove garaže koja treba da bude puštena u rad 1. jula.

Vesić u iznenadnoj kontroli na "Obilićevom"

Foto:B92.net

Gradski menadžer Goran Vesić, gradski urbanista Milutin Folić i direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković obišli su iznenada javnu garažu na Obilićevom vencu, čija je rekonstrukcija u toku.

Čelnici grada želeli su da se na licu mesta uvere kako napreduju radovi na rekonstrukciji ove garaže koja treba da bude puštena u rad 1. jula.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

 

Gradski menadžer Vesić istakao je da će rekonstruisana javna garaža imati 200 parking mesta više nego ranije što znači da će moći da se parkira čak 800 automobila. 

"Garaža će imati punjače za električne automobile, kao i za elektro-autobuse koji će voziti u okviru pešačke zone. Na krovu će se nalaziti solarni paneli koji će obezbeđivati energiju za garažu, urađen je novi lift, rekonstruisani toaleti i naplatne kućice, postavljen video nadzor i uveden najmoderniji sistem kontrole ulaska i izlaska iz garaže", rekao je Vesić. 

Prema njegovim rečima, građani koji žive u pešačkoj zoni imaće povlašćene cene parkiranja u garaži. 

"Time će centar grada dobiti duplo više parking mesta u garažama nego što se ukida na ulici. Prebacivanje vozila sa javnih površina u garaže je izuzetno važno jer se na taj način javne površine predaju pešacima i biciklistima, ali i oplemenjuju novim zelenilom. Grad će nabaviti nova elektrovozila koja će saobraćati pešačkom zonom i koje će stanari moći da koriste. Ova vozila imaće i mesto za invalide i biće zatvorena i klimatizovana kako bi mogla da se koriste cele godine", objasnio je Vesić.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

 

Direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković je istakao da će novih 200 parking mesta koje će ponuditi građanima u garaži na Obilićevom vencu delimično rešiti nedostajući broj parking mesta u najužem centru grada. 

"Parking servis ima građevinsku dozvolu da odmah započne izgradnju podzemne garaže na Studentskom trgu koja bi trebalo da ima 750 parking mesta", rekao je Čupković i dodao da će izgradnja te garaže u novoj pešačkoj zoni u centru grada biti veoma važna za povećanje komfora ljudi koji tu žive. 

Gradski urbanista Milutin Folić je naveo da će Beograd uskoro imati jednu od najlepših pešačkih zona u Evropi sa 50 novih stabala koja će biti zasađena u Novembru. 

"Planski razvoj ove zone podrazumeva i izgradnju prateće infrastrukture i zato je veoma važna rekonstrukcija i dogradnja garaže na Obiliću. Plan za sistem kontrole pristupa zoni usaglašen je sa protivpožarcima i uskoro kreće instalacija koja će omogućiti pristup javnim službama i neometano snabdevanje u određenom vremenskom periodu", naglasio je Folić. 

Prema njegovim rečima, u oktobru očekujemo i otvaranje garaže ispod tržnog centra u Rajićevoj od 450 parking mesta čime će sa 200 novih na Obiliću centar grada dobiti novih 650 parking mesta. Građani koji žive u pešačkoj zoni imaće povlašćene cene parkiranja u garaži.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage