Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

13. 04. 2017.

Srpska i albanska firma na zajedničkom poslu

Kragujevačka kompanija Milanović inženjering i albanska Delia grupa, potpisaće u Tirani ugovor o partnerstvu i zajedničkom nastupu na projektima.

Srpska i albanska firma na zajedničkom poslu

Foto:B92.net

Reč je o zajedničkom poslu na izgradnji vodovodnih sistema i postrojenja za preradu otpadnih voda i vode za piće u Albaniji, navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije, koja je podržala ovo partnerstvo u sklopu aktivnosti na umrežavanju naših kompanija sa inostranim partnerima i otvaranju novih tržišta.

“Uspešne kompanije poput Milanović inženjeringa mogu da računaju na pomoć PKS u realizaciji razvojnih, investicionih i izvoznih planova, a značajnu ulogu u povezivanju poslovnih zajednica dve zemlje ima i mešovita albansko-srpska trgovinsko industrijska komora sa sedištem u Tirani”, izjavio je Marko Čadež, predsednik PKS. 

On je napomenuo da su srpskim kompanijama otvorene velike mogućnosti za angažovanje, samostalno ili zajednički sa albanskim, na projektima izgradnje i modernizacije infrastrukture, energetike, agrobiznisa i turizma u Albaniji. 

Vlasnici kompanija Bratislav Milanović i Viktor Delia očekuju da će zajedničkim nastupom na tržištu Albanije, Srbije, kao i na trećim tržištima brže i lakše odgovoriti svim zahtevima investitora. 

Kompanija Milanović inženjering osnovana je 2000. godine u Kragujevcu.Kompanija posluje pod patronatom Nemačke kompanije MV engineering GmbH iz Krefelda. Milanović inženjering, u saradnji sa matičnom kompanijom, organizovana je tako da rukovodi projektom od ideje do realizacije po sistemu ključ u ruke. Sa više od 420 zaposlenih i više od 80 inženjera koristi sopstvene projektantske, proizvodne i servisno montažne kapacitete. 

Sektor tretmana voda je u potpunosti opremljen da odgovori na sve zahteve investitora, implementirajući najsavremenija tehnička i tehnološka dostignuća kako na tržištu Srbije, tako i na tržištima Evrope, Afrike i Bliskog istoka. 

Mogućnost dugoročne saradnje i uspešnog poslovanja menadžment Milanović inženjeringa prepoznao je u kompaniji Delia group iz Tirane, koja je jedna od najvećih građevinskih kompanija u ovoj zemlji. Od osnivanja 1992. godine Delia group je izrasla u najrespektabilniju građevinsku kompaniju u Albaniji. Mesto tržišnog lidera izgradila je uspešnim završetkom radova na autoputu Peć - Priština i Drač -Kukeš izgradnjom hidroelektrane Molas i drugim projektima, piše u saopštenju PKS.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage