Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

16. 03. 2017.

Turci traže šivače za srpsku fabriku

Fabrika turske kompanije "Tibet Moda" u Ćupriji, koja je otvorena prošle godine i počela rad sa sto radnika, traži novih 50 šivača konfekcije.

Turci traže šivače za srpsku fabriku

Foto:B92.net

Ovu potrebu za radnicima "Tibet Moda" iskazala je na Sajmu zapošljavanja Filijale Nacionalne službe zapošljavanja u Jagodini, koji se održava u Ćupriji u okviru Regionalnog sajma obrazovanja.

Na sajmu učestvuju 24 poslodavca iz Ćuprije koji su prijavili 135 slobodnih radnih mesta. 

Uz "Tibet Modu", najviše radnika, 20 u proizvodnji, traži firma "Standard Furniture Serbia" iz Ćuprije, "IN Group ĐorĐević" Ćuprija 11 i DPP "Plan" osam. 

Najveći broj prijavljenih potreba za zapošljavanjem bio je u oblasti saobraćaja, prehrambene i tekstilne industrije, trgovine i ugostiteljstva, osiguranja... a najveće interesovanje poslodavaca je bilo za prijem radnika u zanimanjima: šivač konfekcije, vozači kamiona i autobusa, limari, zavarivači, mašinski i inženjeri arhitekture i tehničari, bravari, automehaničari, pekari, prodavci, konobari, inženjeri elektrotehnike, mašinski i elektrotehničari, stolari, rukovaoci gradjevinskih mašina...

U Pomoravskom okrugu, koga uz Jagodinu, Ćupriju i Paraćin čine i Despotovac, Svilajnac i Rekovac, na evdienciji Filijale NSZ je 28.104 nezaposlenih.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage