Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

13. 03. 2017.

"Radili ceo vek, imaju pravo da dođe poštar"

Niko nema pravo da menja volju penzionera kada je u pitanju način isplate penzija, odnosno njihovu želju da poštari dolazi na kućnu adresu, kaže Milan Krkobabić.

"Radili ceo vek, imaju pravo da dođe poštar"

Foto:B92.net

"Ti ljudi su radili ceo život, odlaze u penziju i izjašnjavaju se kako žele da primaju penziju. Njihovu volju niko nema pravo da menja", rekao je ministar bez portfelja zadužen za razvoj i rad javnih preduzeća Milan Krkobabić na TV Pink.

On je rekao da poštar ostaje veoma važan u životima penzionera, jer su neki od njih lošeg zdravstvenog stanja, a nekima je pošta daleko i ne mogu da odu u poštu po penziju i da je to način da se gradjani na neki način dovedu u ravnopravan položaj. 

"Hoćemo da dovedemo sve građane Srbije u koliko-toliko ravnopravan položaj. Imaju pravo bar na najmanji deo normalne komunikacije, a to je da im dođe taj poštar, da dobiju poštu, lekove, pismo, poruku", rekao je Krkobabić. 

Na prošlonedeljnom Kopaonik biznis forumu iznet je podatak da isplata penzija na ruke košta višestruko više nego na šalterima banaka. Posebni savetnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vladan Manić je problem ilustrovao primerom da je u Srbiji 1,3 miliona penzionera primalo prenziju preko tekućeg računa prošle godine što je koštalo 80 miliona dinara, a da je s druge strane 426.000 penzionera primalo penziju na ruke, što je koštalo državu 811 miliona dinara godišnje. Zbog toga se zalaže da se novim penzionerima ne dozvoli opcija primanja penzija na ruke, već da moraju da otvore tekući račun.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage