Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 03. 2007.  - Autor: M. SPREMIĆ

ZATVORENO ZBOG PRLJAVŠTINE

Prodavnica "C marketa" u Žarkovu zatvorena zbog prljavih prostorija, neurednih aparata i opreme, ali i miševa, "odomaćenih" ispod frižidera sa mesom

s
s

Prehrambena prodavnica "C marketa" u ulici Ratka Mitrovića u Žarkovu zatvorena je već nedelju dana zbog loših higijenskih uslova. Odlukom Sanitarne inspekcije katanac na ovaj objekat stavljen je početkom prošle nedelje i to zbog prljavih prostorija, neuredne opreme i uređaja, ali i miševa koji su se "odomaćili" ispod frižidera u delu radnje gde su se prodavali meso i mesne prerađevine!

Načelnik Sanitarne inspekcije Zoran Panajotović kaže da su zaposleni u ovom objektu više puta bili opominjani upravo zbog loših higijenskih uslova, ali pošto ništa nije preduzeto, inspektori su morali da ga zatvore.

- Prodavnica je zatvorena zbog izrazitih nehigijenskih uslova i velike prljavštine. Higijena oko prodajnih pultova sa mesom bila je vrlo loša, kao i pribor i sva oprema u celom objektu. Na jednom delu prodajnog prostora nađeni su čak i tragovi glodara - objašnjava Panajotović.

a

Potrošači, zovite nadležne!

U Pokretu za zaštitu potrošača savetuju građane da ukoliko primete nehigijenu u nekoj prodavnici, odmah obaveste nadležne.

- Sanitarna inspekcija je ta koja će preduzeti potrebne mere. Kupci se u ovakvim situacijama uglavnom obraćaju trgovcima, što je pogrešno, jer oni mogu da obrišu neke delove i reše problem samo trenutno. Budući da je reč o ozbiljnim stvarima, one moraju imati dugoročno rešenje, a to je podizanje higijensko-sanitarnih uslova na viši nivo - smatra Petar Bogosavljević, predsednik Pokreta potrošača.

Kako on kaže, najčešće su neuredne manje prodavnice, ali ovoga puta ni higijena u objektu "C marketa" u Žarkovu nije bila zadovoljavajuća.

- Svaki put kada smo izlazili na teren, govorili su nam da je u planu renoviranje ovog objekta. Mi više nismo smeli da čekamo jer su sve prodajne i pomoćne prostorije bile izuzetno prljave - priča Panajotović, i dodaje da je zaposlenima u prodajnom objektu naloženo da u potpunosti srede uslove u kojima rade i prodaju hranu, tako da isključivo od njih zavisi kada će ponovo početi sa radom.

Panajotović navodi da je nekada zbog loše higijene zatvarano i tridesetak objekata mesečno, ali da je zahvaljujući intenzivnom radu na rešavanju ovakvih problema, u poslednje tri godine ovaj broj smanjen na pet do šest prodavnica.

U Informativnoj službi "Delta Maksija" kažu da je ova prodavnica bila u jako lošem stanju i kada su je kupili.

- Sačekalo nas je stanje opšteg javašluka. Osim poprilične nehigijene, u magacinskom prostoru pronašli smo čak i namirnice sa rokom trajanja koji je odavno istekao. Prodavnica je trenutno zatvorena, a oni koji su bili zaduženi za održavanje higijene biće strogo kažnjeni - kažu u "Delta Maksiju".

- Ovo nije jedini problem koji smo imali sa objektima "C marketa", jer smo katastrofalnu situaciju zatekli i u objektu na Cvetnom trgu, koji je bio pojam trgovine kod nas.

Zaposleni u ovom objektu novinarima Pressa rekli su da se "prodavnica sređuje" i da je to jedini razlog njenog zatvaranja na nekoliko dana.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage