Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

04. 07. 2018.  - Autor: B92.net

Vodovodne cevi na Karaburmi od 53 mil RSD

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će ove godine samo na teritoriji Karaburme biti zamenjene vodovodne cevi u vrednosti od 53 miliona dinara.

Vodovodne cevi na Karaburmi od 53 mil RSD

foto: screenshot

"Stare azbestne cevi biće zamenjene novim, duktilnim. Iako se pričaju razne stvari, azbestne cevi nisu otrovne, one se koriste kao i sve druge cevi samo ih je dobro zameniti novim jer je u međuvremenu tehnologija napredovala", rekao je Vesić novinarima nakon obilaska radova na rekonstrukciji ulične vodovodne mreže u naselju Karaburma.

Vesić je podsetio da JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" već drugu godinu zaredom sprovodi program po kome se godišnje obnavlja najmanje dva odsto vodovodne mreže. 

"U pitanju je evropski standard i taj posao je neophodan kako bi vodovodna mreža i kvalitet vode bili dovedeni u najbolje moguće stanje za korišćenje i kako bi se smanjio rastur vode", rekao je Vesić i istakao da će, u okviru programa, ove godine samo na teritoriji Karaburme biti zamenjene vodovodne cevi u vrednosti od 53 miliona dinara. On je naveo da se u ulici Marijane Gregoran, između ulica Vojvode Micka Krstića i Stevana Dukića, stare azbestene cevi menjaju novim u dužini od 670 metara, a vrednost radova je 15,9 miliona dinara. 

Kako je dodao, u ulici Stevana Dukića se rekonstruiše vodovodna mreža u dužini od 400 metara, a vrednost radova je 8,5 miliona dinara. 

U naselju Karaburma je već rekonstruisana vodovodna mreža u bloku ulica Pribojska, Bore Vukmirovića, Velje Miljkovića i Čiče Romanijskog, podsetio je Vesić i najavio da će ti radovi uskoro početi u Lipetskoj i ulici Pana Ðukića. 

"Nažalost, decenijama unazad se nije ulagalo u postojeću mrežu i zbog toga imamo situaciju da, bez obzira na njeno širenje, postojeća nije bila adekvatna. Poslednje dve godine, zahvaljujući novcu koji smo obezbedili u budžetu, imamo standard po kome se godišnje menja dva odsto cevi, tako da ćemo u jednom trenutku obnoviti i staru mrežu koja će biti po svim standardima 21. veka", dodao je Vesić.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage