Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

30. 01. 2018.

Zorana Mihajlović: Rekonstrukcija Pančevačkog mosta do kraja 2018, ilegalne šljunkare biće uklonjene

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će do kraja godine biti rekonstruisan Pančevački most i da će ilegalne šljunkare koje se oko njega nalaze biti uklonjene.

Zorana Mihajlović: Rekonstrukcija Pančevačkog mosta do kraja 2018, ilegalne šljunkare biće uklonjene

Foto:Blic.rs

Kako je Mihajlović rekla, "zajedničkim snagama" resornog ministarstva, JP Putevi Srbije, JP Železnice Srbije i grada Beograda, taj most će biti uređen prvi put posle 10 godina.

Zorana Mihajlović

- Uredićemo kolovoz, Železnice Srbije će zaštiti most od korozije, grad Beograd će ga osvetliti i do kraja godine Pančevački most će izgledati potpuno drugačije - istakla je ministarka.

Osim radova na samom mostu, ministarka je najavila i da će sve ilegalne šljunkare koje se oko njega nalaze biti izmeštene.

- Pronaći će im se drugo mesto gde će plaćati sve svoje obaveze - rekla je Zorana Mihajlović i dodala da je procena da grad i država mogu da ostvare prihod od blizu četiri miliona evra od poreza, doprinosa i lučkih radova koji će se, kako je rekla, naplaćivati, a to mesto će biti proglašeno lučkim područjem Beograda.

Video: Divlja deponija na obali Dunava

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić zahvalio se ministarki i njenom timu na pažnji koju ukazuju Pančevačkom mostu budući da je taj most, prema njegovim rečima, jedan od problema na koji se stanovnici Palilule najviše žale.

- Građani su me svaki dan u opštini pitali kada će most biti rekontruisan, a jednako nam je drago što će se ukloniti i škljunkare - rekao je Jovičić.

On je naveo da je područje na kome se sada nalaze ilegalne šljunkare jedna od najatraktivnijih lokacija u Beogradu "poput onih gde se gradi Beograd na vodi". Prema Jovičićevim rečima, za pet ili 10 godina biće tu sagradjen "potpuno novi grad".

Izvor: blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage