Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 08. 2017.  - Autor: Pressonline

Siniša Mali: Turci bi da grade akva park kod Bubanj Potoka

Mali je istakao da potencijalni investitori, od trenutka od kada je za postavljen kamen temeljac za robnu kuću Ikee kod Bubanj Potoka, pokazuju ogromno interesovanje za taj deo grada.

Siniša Mali: Turci bi da grade akva park kod Bubanj Potoka

Foto: Marko Todorović

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je izjavio danas da će Ikea graditi tržni centar pored robne kuće kod Bubanj Potoka, kao i da su Turci zainteresavani da u blizini naprave akva park.

Takođe, Kaufman i Bauhaus su zaintresovani za svoje objekte kod Bubanj Potoka, prenosi Blic.

Mali je istakao da potencijalni investitori, od trenutka od kada je za postavljen kamen temeljac za robnu kuću Ikee kod Bubanj Potoka, pokazuju ogromno interesovanje za taj deo grada.

- Bilo je reč i o izgradnji ritejl parkova, a razgovarali smo i sa investitorima iz Turske koje je zanimala izgradnja akvaparka - otkriva Mali.

On je istakao da je Bubanj Potok bio poznat po pijaci automobila i staroj naplatnoj rampi, a da sada postaje ozbiljna privredna zona.

Dodaje da je Ikea simbol trogodišnjih napora da se od prestonice napravi moderan grad i evropska metropola.

S obzirom na to da je Ikea uradila i ozbiljnu infrastrukturu koja podrazumeva dva kilometra nove saobraćajnice, most preko Zavojničke reke, kružne tokove, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, drugi investitori sada imaju velike pogodnosti.

Ističe i da je detaljan plan regulacije obuhvatio 140 hektara zemlje.

Kako kaže, poznato je da dolazak Ikee u svakoj zemlji znači brži komercijalni razvoj prostora oko robne kuće.

- Upravo zato se nadamo da će oni svoju drugu robnu kuću napraviti u zoni ka aerodromu Nikola Tesla kako bismo razvili i taj deo grada. Važno je da imamo ovakve investitore i sadržaje u opštinama na obodima grada kako bi se ceo Beograd ravnomerno razvijao. To naravno znači i više radnih mesta, što nam i jeste prioriret - rekao je Mali.

Utisak je da je beogradska Ikea lepša i modernija od onih u komšiluku, Solunu, Zagrebu, Budimpešti...

- Bio sam u Ikei u Budimpešti i mislim da nisam subjektivan kada kažem da je objekat u Beogradu neuporedivo lepši, moderniji i prostraniji - naveo je Mali.

U Ikei ne kriju nameru da se uz robnu kuću razvije ritejl park i najavljuju da će odluku o tome doneti do kraja ove godine.

- Mi smo još ranije izgradili i finansirali plan detaljne regulacije za celokupnu oblast Bubanj Potoka i time napravili osnov za dalji komercijalni razvoj tog dela Beograda. Ritejl park bi trebalo da ima oko 40.000 metara kvadratnih i u pitanju je investicija vredna između 60 i 70 miliona evra, a otvorilo bi se dodatnih 400 radnih mesta - rekao je regionalni direktor za razvoj Ikee u Jugoistočnoj Evropi Vladislav Lalić.


Izvor: Pressonline

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage