Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

08. 07. 2017.  - Autor: Pressonline

Apel za racionalnu potrošnju vode – nenamenskim trošenjem svi gube

Zbog visokih dnevnih temperatura, potrošnja vode u Beogradu povećana je od tri do šest puta, naročito u rubnim delovima grada, što ukazuje na nenamensku potrošnju, izjavila je v. d. sekretara za komunalno-stambene poslove Nina Jandrić dodavši da JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” svakodnevno vrši merenja u distributivnom sistemu.

Apel za racionalnu potrošnju vode – nenamenskim trošenjem svi gube

Foto: Beoinfo

Prema njenim rečima, leto je tek počelo i predstoje periodi sa izuzetno visokim dnevnim temperaturama vazduha, kada je potreba za vodom znatno povećana.

– Apelujemo na sve sugrađane da savesnim i odgovornim odnosom, racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda. Na taj način biće omogućeno da svi Beograđani imaju dovoljno vode, kao i da se očuva sistem vodosnabdevanja – rekla je Jandrićeva.
Ona je dodala da se iz sistema beogradskog vodovoda, na osnovu gradske odluke o prečišćavanju i distribuciji vode, može koristiti za voda piće, pripremanje hrane, kao i održavanje lične i higijene domaćinstva i pozvala Beograđane da pokažu odgovornost i uzdrže se od nenamenske potrošnje vode.

– Imamo razumevanja za povećanu potrebu za vodom tokom leta, ali aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće – rekla je Nina Jandrić.

Izvor: Beoinfo

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage