Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Uvodi se nova autobuska linija

07. 07. 2017.  - Autor: Pressonline

Beograđani će moći autobusom do Ikee

Uskoro će biti uvedena gradska autobuska linija koja će voziti od Bežanijske kose do robne kuće Ikea u Bubanj potoku.

Beograđani će moći autobusom do Ikee
Foto: Profimedia

Tehnički pregled pristupnih saobraćajnica kompleksu Ikea je završen, a saobraćajnice sa infrastrukturom prelaze u javnu svojinu grada, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Ikea je izgradila infrastrukturu u vrednosti od skoro 10 miliona evra, a kako je Vesić naveo, urađeno je više od dva kilometra saobraćajnica kojima se pristupa tom kompleksu, tri kružna toka, skoro dva kilometra nove javne rasvete, kao i više od 5.000 metara vodovodne i kanalizacione mreže.

"U narednih 20-ak dana biće završeno oko 60.000 kvadratnih metara zelenih površina koje će takođe biti predate na upravljanje gradu i ovo je pokazatelj da se naš pristup, da sa velikim investitorima razgovaramo o tome da oni urade pristupnu infrastrukturu umesto Grada, pokazao kao uspešan", istakao je Vesić.

Navodeći da će Ikea biti otvorena 10. avgusta, on je rekao da je Grad Beograd u dogovoru sa tom kompanijom obezbedio liniju javnog gradskog prevoza kako bi građani lakše mogli da stignu do te robne kuće.

"Ta linija će kretati sa okretnice na Bežanijskoj kosi, prolaziće kroz Zemun i Novi Beograd, negde kod Arene će izlaziti na auto-put, dolaziće ovde i okretaće se nazad", ispričao je gradski menadžer i naglasio da će ta linija početi da saobraća već petog avgusta, i da će ti autobusi saobraćati na svakih 20 minuta.

Podsetivši da je Ikea međunarodni lanac Vesić je istakao da to znači će i naše kompanije koje proizvode ono što Ikea prodaje, ukoliko ispune sve uslove kvaliteta, imati mogućnost ne samo da prodaju svoje proizvode u toj robnoj kući već i da budu prisutne i u drugim robnim kućama u Evropi.

"Ima puno malih i srednjih preduzeća na teritoriji Beograda koja mogu da proizvode stvari koje se prodaju u Ikei i siguran sam da će to biti velika šansa za njih tako da ćemo proizvode naših preduzeća moći da vidimo i u drugim zemljama što je za nas važno i zato je dolazak ovakvih giganata kao što je Ikea važan", ocenio je Vesić.

Radove je sa njim obišao i zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović koji je ocenio da izgradnja Ikee "menja lice Beograda".

"Upravo 2014. godine, potpisivanjem memoranduma sa Vladom Repubilke Srbije, kompanija Ikea je ovde na teritoriji gradske opštine Voždovac, izgradila svoju novu robnu kuću", naveo je Mladenović.

On je dodao da je tim memorandumom i ugovorom koji je sklopljen između Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i kompanije Ikea, ta kompanija kao investitor preuzela finanasiranje izgradnje infrastrukture.

"Bilo je planirano da se ta infrastruktura izgradi u vrednosti od oko šest miliona evra, ali već sada smo došli na blizu deset miliona evra vrednosti infrastrukture koja je ovde izgrađena i upravo će ovaj prostor ovde pokazivati kako gradska vlast u dogovoru sa investitorima doprinosi tome da naš grad lepše i bolje izgeleda", dodao je Mladenović.

Značajna investicija za Voždovac

"Za opštinu Voždovac investicija od 70 miliona evra znači puno, kao i radna mesta. Čitav podavalski deo grada će imati bolju infrastrukturu, a sigurno je da će i mali privrednici imati svoju šansu po dolasku svetskog giganta poput Ikee", rekao je predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić. Kako je dodao, opština Voždovac je preduzela mere da potez od Ikee do Bubanj potoka proglasi komercijalnom zonom.

 

 

Izvor: alo.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage