Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

05. 07. 2017.  - Autor: Pressonline

Grad rešava žalbe za vrtiće, čekaju se Novi Beograd i Zemun

- Pozvao sam sve ustanove da preispitaju svoje kapacitete i upišu više dece gde god je moguće, a da kvalitet boravka i bezbednost dece, koja nam je najvažnija, ne budu ugroženi - rekao je Vršilac dužnosti sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak

Grad rešava žalbe za vrtiće, čekaju se Novi Beograd i Zemun
Foto-ilustracija: Profimedia/Oredia

Beogradske predškolske ustanove pozitivno su rešile 1.015 žalbi roditelja koji nisu uspeli da na konkursu upišu decu u vrtiće.

Kako saopštava gradska uprava, biće još preinačenih odluka budući da u dve velike predškolske ustanove, “11. april” na Novom Beogradu i “Dr Sima Milošević” u Zemunu, žalbeni postupak nije okončan, jer su ove ustanove tražile duži rok.

Vršilac dužnosti sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak izjavio je da je zadovoljan kako ovaj proces protiče, jer je zajednički cilj i roditelja i ustanova i Gradske uprave što manja lista čekanja na upis u vrtiće.

– Pozvao sam sve ustanove da preispitaju svoje kapacitete i upišu više dece gde god je moguće, a da kvalitet boravka i bezbednost dece, koja nam je najvažnija, ne budu ugroženi. Drago mi je da bolja koordinacija i efikasnije uspostavljeni sistem već daju rezultate – rekao je Gak.

Izvor: telegraf.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage