Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

02. 02. 2017.

Šta će Matijević uraditi s lepoticom Beograda

Od banke, preko mode, do hotela. Istraživali smo kakva je budućnost jedne od najlepših beogradskih zgrada, koju je danas preuzela kompanija Matijević.

Šta će Matijević uraditi s lepoticom Beograda

foto: b92.net

Od nekadašnjeg kvaliteta ostala je samo kvalitetna zgrada. U srcu prestonice. Od danas ona je u rukama kompanije Matijević.

"Ovaj deo će biti pretvoren u hotel sa 4 zvezdice, 65 soba, imaćemo i parking u Siminoj ulici. Imaćemo 3 lokala, njih ćemo rentirati“, kaže Ivanka Praporski, direktorka Real estate Matijević. 

Zgrada je pod zaštitom države pa se njena spoljašnjost neće promeniti. Jugoeksport je u stečaju, pa je zdanje kupljeno na aukciji. Plaćeno je 1300 evra po kvadratu, a nadmetali su se i MK grupa Miodraga Kostića i Alfa banka. 

Ipak, na kraju je kompanija Matijević zdanje od 5.500 kvadrata u centru Beograda kupila za 7.300.000 evra. 

Prvobitna cena pre skoro 10 godina bila je 45 miliona. Zgrada je sagrađena 1923. i baš to što je sada data u bescenje smeta istoričarki Branki Prpi. 

"Zašto recimo zgrade Centrotekstila ili RK Beograd izgledaju kao u doba Mad Maksa? Onda sam shvatila u suštini da je pravi način da srozavate vrednost i prodate za džaba“, kaže Prpa. 

Tako je i zgrada Beobanke na Zelenom vencu nedavno prodata za nešto više od četiri miliona evra. Grad je time prodao najatraktivnije objekte koje je imao a za novih 30 koje nudi, nema zainteresovanih. 

"Bila je oglašena Rankovićeva vila i opet nikog nismo našli“, kaže Slavica Savičić, sekretar za imovinsko-pravne poslove 

I zato će se raditi nova tržišna procena. U međuvremenu, Matijevići pripremaju projekat i očekuju da hotel otvore za godinu dana. Inače, vlasniku industrije mesa Matijević ovu zgradu kupili su sinovi za rođendan. Njegov otac ispred nje je 1930. godine radio kao nosač kofera za gospodu.

 

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage