Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

01. 02. 2017.

Nenada zovu da radi za „Avatar 2”

Posle uspešne saradnje sa studiom „Aktivižen” u igri „Kol of djuti” Nenadu Gojkoviću (28) ponuđeno da dizajnira oružje i vozila za novi film Džejmsa Kamerona.

Nenada zovu da radi za „Avatar 2”

foto: politika.rs

Kada mu je pre dve sedmice stigao i-mejl iz Holivuda, Nenad Gojković je prvo pomislio da je možda reč o nekoj spam poruci. Ispostavilo se, međutim, da se filmska kompanija Džejmsa Kamerona „Lajtstorm entertejnment” obraća lično njemu.

„Gde živite? Da li možete da radite u Los Anđelesu?” pitao ga je Ben Prokter, umetnički direktor poznat po radu na filmovima „Avatar”, „Matriks”, „Prometej” i „Pirati sa Kariba”. Trenutno je angažovan na nastavku „Avatara” i pozvao je srpskog dizajnera da kreira oružje i vozila za drugi deo naučno-fantastične priče koje se odigrava na planeti Pandori.

– Bio sam u neverici kada sam dobio i-mejl. Baš sam bio uzbuđen. Ben Prokter je rekao da bih radio oružje i vozila. Posebno mi je drago za avioni i druge letelice, volim tehnički dizajn. Mada, išao bih da radim i kantu za đubre za njih – iskren je Gojković (28), Beograđanin kome su snovi počeli da se ostvaruju pre dve godine.

Tada je samouki dizajner koji je učio iz knjiga i sa intereta dobio poziv da radi za jednu od najpoznatijih video-igara „Kol ov djuti” (Call of Duty). Studiju „Aktivižen” dopao se njegov porfolio na onlajn platformi Artstation.com. Angažovali su ga da radi oružje, vozila i predmete poput kutija i buradi za poslednji nastavak „Infinity Warfare”.

 

Izvor: politika.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage