Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 12. 2016.

Beograd čeka turiste, stižu novogodišnji gosti

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović kaže za RTS da tokom praznika turisti u Beograd najčešće stižu iz regiona. Strani turisti u Beogradu troše 70 do 100 evra po noćenju.

Beograd čeka turiste, stižu novogodišnji gosti

foto: b92.net

Miodrag Popović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da novogodišnji gosti u Beograd dolaze već nekoliko dana i da su hoteli su već prilično puni. Ima mnogo događaja koji će zadržati goste, ističe Popović i dodaje da koncertna sezona počinje 29. decembra. 

Gosti sve duže ostaju, kaže Popović i navodi da su na prelazu 2013. i 2014. godine turisti, pre svega strani, u Beogradu ostajali prosečno 1,9 dana, dok je 2015. godine taj prosek bio 2,9 dana. Optimum je četiri dana ostanka, ističe direktor Turističke organizacije Beograda. 

Strani turisti u Beogradu troše 70 do 100 evra po noćenju, navodi Popović. "Mi smo od januara do oktobra imali 1.240.000 noćenja što je premašilo čitavu prošlu godinu", ističe Popović. 

Godišnja stopa rasta broja turista u Beogradu je između 13 do 15 posto, navodi Popović i precizira da je to porast od više desetina hiljada ljudi. Turisti najčešće stižu iz regiona, kaže Popović, ističući da je ovogodišnja kampanja Turističke organizacije Beograda obuhvatila 14 regionalnih destinacija. Govoreći o bezbednosti, Popović kaže da je Srbija mirna i bezbedna zemlja, iako "nikad ne možete 100 posto da garantujete bezbednost". Navodi primer turista iz Grčke, koji su ranije odlazili u Istanbul, a sada su prešli u Beograd. 

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage