Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

21. 12. 2016.

Beograd najživlji grad Evrope

Prestonica Srbije dobila najviše turističke ocene i preporuke od uglednog američkog magazina "Vog". Opisuju ga kao božanstven spoj sadašnjosti i prošlosti.

Beograd najživlji grad Evrope

foto: b92.net

Uticajni američki magazin "Vog" objavio je listu destinacija na Balkanu koje turistima nisu mnogo poznate, ali koje preporučuje kao prioritetne kad je reč o putovanjima u nastupajućoj godini, a među njih svrstava i Beograd, opisujući ga kao "jedan od kulturno najživljih gradova u celoj Evropi". 

Ovaj ugledni časopis navodi da pored poznatih ostrva, prelepih primorskih gradova i živopisnih starogradskih uličica i tvrđava u Hrvatskoj i Crnoj Gori, na Balkanu postoje i zemlje sa impresivnom prirodom i dinamičnim kulturnim životom koje, kako ističe, smesta treba posetiti, a konkretno preporučuje šest destinacija. 

Glavni grad Srbije se opisuje kao "božanstven spoj prošlosti i sadašnjosti", sa više od 200 splavova na Dunavu i Savi, starom četvrti Dorćolom i modernom Savamalom koja nudi umetničke galerije i kulturne centre. 

Na zelenim pijacama, navodi se u članku, uvek možete naći sveže lokalne delikatese, a u srpskoj prestonici ćete imati i bogat izbor mesnih specijaliteta sa roštilja, lokalnih vina i rakije. 

Među odredištima na Balkanu koja turistima "Vog" savetuje da posete su Prizren, prostor Hercegovine, Ohrid, Transilvanija u Rumuniji i albanski primorski grad Himaru. 

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage