Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

19. 12. 2016.

Objavljen poziv za radove na Slaviji, Bulevaru...

Agencija za investicije i stanovanje na sajtu gradske uprave objavila je poziv za dostavljanje ponuda, za izvođenje radova na Trgu Slavija, Bulevaru oslobođenja, Ruzveltovoj i ulici Mije Kovačevića.

Objavljen poziv za radove na Slaviji, Bulevaru...

foto: tanjug.rs

Agencija za investicije i stanovanje na sajtu gradske uprave objavila je poziv za dostavljanje ponuda, za izvođenje radova na Trgu Slavija, Bulevaru oslobođenja, Ruzveltovoj i ulici Mije Kovačevića.

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave Vesić je objasnio da je tenderski poziv objavljen i na sajtu Evropske banke za obnovu i razvoj, koja će kroz zajam sufinansirati te infrastrukturne radove.

Zanteresovane firme takmičiće se da dobiju ugovor za rekonstrukciju dvokolosečne tramvajske pruge, kontaktne mreže, kolovozne konstrukcije i komunalne infrastrukture na Trgu Slavija, površine oko 14.000 metara kvadratnih.

Izvođač radova biće potreban i za uređenje 947 metara Bulevara oslobođenja, od Slavije do Veterinarskog fakulteta. Deonica Ruzveltova -Mije Kovačevića, dugačka je 1.534 metra.

"Posao mora da bude urađen hirurški prezizno, uz najmanje moguće smetnje ljudima. Slaviji ne sme da se desi ni jedna greška kakva se dešavala na tenderu za Ulicu vojvode Stepe. Slavija je jedan od najvažniji projekata koji se radi jer je to najzahtevnija rekonstrukcija, zbog saobraćaja i činjenice da ovim potezom dnevno prođe između 70 i 80 hiljada pešaka", rekao je Vesić, saopštila je gradska Informativna služba.

Prema njegovim rečima, uslovi tendera su oštri kako bi se dobio izvođač koji može da završi posao. Radovi će uključiti i odvodnjavanje tramvajske baštice, kolovoza i trotoara, novu kontaktnu mrežu, saobraćajnu signalizaciju i opremu, javno osvetljenje, elektro-energetske instalacije i izmeštanje i zaštitu postojećeg vodovoda, kanalizacije, toplovoda i telekom kablova.

Da bi se kvalifikovali za dobijanje ugovora, ponuđači moraju da u poslednjih pet godina, kao glavni izvođači su imali posao vredniji od 35 miliona evra. Potencijalni izvođač radova mora da ima na raspolaganju likvidna sredstva, neopterećene nekretnine, kreditne linije i dovoljno novca da omogući nesmetanu dinamiku priliva para po ugovoru, za period od četiri meseca, procenjeno na ne manje od ekvivalentnog iznosa od osam miliona evra.

U uslovima se navodi da potencijalni izvođač radova mora da ima uspešno iskustvo kao glavni izvođač na realizaciji najmanje tri projekta, svaki ugovor vrednosti od najmanje 15.000.000 evra koji su uspešno završeni.

Svi zainteresovani ponuđači moraju da ponude garanciju od 50 miliona dinara. Predtenderski sastanak će se održati 10. januara 2017. godine u zgradi Gradske uprave,a ponude mogu da se dostave do 7. februara sledeće godine.

Projekat unapređenja javnog prevoza i saobraćajne infrastrukture na ove četiri lokacije finansiraće se sredstavima iz kredita EBRD-a, a deo sredstava je od granta Evropske Unije koji se administrira preko Evropske Investicione Banke.


Izvor: tanjug.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage