Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

28. 03. 2016.  - Autor: redakcija Pressonline

KORUPCIJA U KOMISIJI ZA AKREDITACIJU I PROVERU KVALITETA – SLUČAJ BILJANE PREDIĆ

Biljana Predić je osrednja profesorka na niškom Ekonomskom fakultetu. U njenoj biografiji, kada se kandidovala za mesto člana (potpredsednika) Komisije za akreditaciju u proveru kvaliteta (KAPK) i u zvaničnoj biografiji, koja stoji na sajtu ove komisije – ima mnogo nejasnoća, nedoslednosti i sumnjivih i različitih podataka, tako da nije sigurno koliko je knjiga napisala ili – u koliko projekata je samo učestvovala, a koliko je vodila!? Stiče se utisak da je cela njena karijera bila pod znakom sumnje.

KORUPCIJA U KOMISIJI ZA AKREDITACIJU I PROVERU KVALITETA – SLUČAJ BILJANE PREDIĆ

Foto:Biljana Predić

Međutim, ova penzionisana profesorka (70) – i dalje je aktivna! Uspela je da se dokopa mesta zamenika predsednika Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta (KAPK) i da – veoma vidljivo – usmerava tokove akreditacionih procesa. Naime, na sve strane niču škole i školice, koje, bukvalno „preko noći“ dobijaju akreditacije! Sa druge strane, neke akreditacije ozbiljnih institucija, mesecima stoje i sklanjaju se sa dnevnog reda KAPK-a, iako imaju pozitivne izveštaje recenzenata i izvestilaca! (Redakcija raspolaže verodostojnom dokumentacijom). Pomenute institucije ne smeju da prođu akreditaciju, pošto – kako se sumnja – neko uzima novac u Komisiji i to – u dva smera: opstrukcija drugih institucija, sa jedne strane i olako (pro)davanje akreditacija „pačjim školicama“ po Čačku, Vojvodini i drugim mestima po Srbiji! Biljana Predić, kako se predpostavlja, vodi glavnu igru u tim mahinacijama, koje, neodoljivo – ukazuju na korupciju u KAPK-u!

Njen „mentor“ u ovim radnjama i muvačinama je Milovan Stanišić, vlasnik Univerziteta „Singidunum“ sa svojom sumanutom opsesijom da u Srbiji, do 2020. godine, treba da postoji samo jedan privatni univerzitet, tj. – njegov „Singidunum“!? U akciji „čišćenja“ drugih privatnih visokoškolskih institucija Biljana Predić je glavno Stanišićevo oružje! Stanišić je Biljanu Predić i zaposlio na svom univerzitetu, kada se ova penzionisala! Stanišić je, inače, već držao na svom platnom spisku predsednika Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Srđana Stankovića i to u vreme kada je Stanković bio na toj poziciji, kao i Nebojšu Janićijevića, zamenika predsednika KAPK-a, takođe, kada je ovaj bio na tom mestu. Ovaj hohštapler (Stanišić) zaposlio je i doskorašnjeg predsednika KAPK-a Endre Papa, čim je ovaj postao predsednik ove komisije!!! (pogledajte verodostojnu dokumentaciju u našem ranijem članku). Dakle, Stanišić je uvek bio „kum“ mafijaškim grupama unutar KAPK-a. I niko tada, a ni sada – ne reaguje na očigledan konflikt interesa i očiglednu korupciju, čiji je glavni akter, od 2005. godine – Milovan Stanišić.

Prosvetna mafija i dalje postoji, a njen „kum“ Stanišić - još je na slobodi.


Izvor: PRESSONLINE

Komentari (2)

ostavi komentar
anonymous [neregistrovani]
 [29.03. 2016., 14:01]

anonimus

Preispitati svu imovinu koju ima i oduyeti joj.

Odgovori
Vidi odgovore
anonymous [neregistrovani]
 [08.02. 2016., 13:47]

...

Govno matoro korumpirano svi znaju sta je radila dok nije otisla u penziju ovo sad je samo nastavak

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage