Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UDRUŽENJE LOPOVA I PREVARANATA

17. 05. 2015.  - Autor: Maša Radivojević

UDRUŽENJE NAPADNUTIH "PROFESORA" I "NAUČNIKA"- UDRUŽENJE LOPOVA I PREVARANATA

Čitam danas u jednim dnevnim novinama tekst, pod naslovom: „I Njutn bi ovde dobio batine“, u kojem se profesor Ilija Vujačić i dr Milovan Šuvakov žale na dobijene batine, a od strane nepoznatih napadača. Odmah mi, za oko, zapade ovo „Njutn“, pošto su branioci napadnutog Šuvakova, govoreći u njegovu odbranu i grdno ga sažaljevajući, istakli da je „on otkrio nešto, što ni sâm Njutn nije uspeo“ (???!!!).

UDRUŽENJE NAPADNUTIH "PROFESORA" I "NAUČNIKA"- UDRUŽENJE LOPOVA I PREVARANATA

  Milovan Šuvakov foto Kurir / Ilija Vujačić foto Alo

  Alal vera, majstore! To mora da je izjavio „doktor“ Verbić, navodni ekspert, koji se je dokazao i svojom „disertacijom“ na 97 strana kompiliranih gluposti! „Veliko otkriće“ Šuvakova (sa jednim od svojih kolega), odnosno „slučaj tri tela koja se privlače gravitacijom...“, sa čak 13 rešenja „slavnog“ Šuvakova izazvalo je, navodno, burne reakcije svetske naučne javnosti! Kako Šuvakov tada reče u nekim intervjuima „mozgao“ je i dan i noć da dođe do ovih spektakularnih rezultata!? Izmišljena euforija naprasno se stišala kada je objavljeno da rezultati i nisu baš pouzdani i da, ipak, „slavni“ Šuvakov nije, kako se hvalisao, prevazišao Njutna, već ga je, malkice – i pokrao! Međutim, prevarantska istorija ovog mladog „naučnika“ puna je prevara i obmana. Naime, Milovan Šuvakov je, u Institutu za fiziku, gde mu je stalno radno mesto – „preskakao“ naučna zvanja, pa je tako iz zvanja „istraživač saradnik“ (asistent), odskočio visoko: u zvanje „viši naučni saradnik“ (vanredni profesor)!!! Dakle, preskočio je zvanje „naučni saradnik“! Ovaj izbor u više zvanje, uz veliki otpor, pokrenut je u Institutu za fiziku, ali je bio odbačen u Matičnom odboru za fiziku (devet članova bilo protiv izbora dr Šuvakova, a samo jedan uzdržan!). Ipak, izbor Šuvakova u više zvanje prošao je na korumpiranoj Komisiji za naučna zvanja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

  Do postavljenja Milovana Šuvakova za specijalnog savetnika ministra Verbića, zapisnik sa sednice Matičnog odbora za fiziku, gde se vidi da izbor Šuvakova nije prošao – mogao se naći na sajtu:

  http://www.dfs.rs/?strana=odbor&odbor=zapisnici

  Izgleda da je, samo prividno posmeteni ministar Verbić, naredio da se dokumentacija ukloni sa sajta u trenutku postavljenja Šuvakova za savetnika.

  Ima još puno dokaza korupcije i prevara, čiji su akteri Šuvakov, Verbić, Aleksandar Belić... Svi tzv. „petnički đaci“. Takozvana „Istraživačka stanica Petnica“ je poznata kao leglo korupcije i regrutni centar DS-ovih „džihadista“ i daleko je od istraživanja i nauke.

  Profesor Ilija Vujačić je prevarant i bitanga velikog formata. Svoju naučnu jalovost nadoknađuje prevarama, mahinacijama i lopovlucima. Od Fakulteta političkih nauka (FPN) napravio je svoju „prćiju“ od ove institucije, za vreme svog mandata dekana.

  „Zlatna koka“ Ilije Vujačića pojavila se na FPN-u, u vidu slabašnog Vladimira Pavićevića, negde 1998. godine. Mlad, neokupan, oznojen dečko Vladimir, upisao se na FPN, a prijemni je prošao „kao kuče kroz rosu“. Samo zahvaljujući svom novom „mentoru“ Iliji Vujačiću. Vladimir ima bogatog oca u Crnoj Gori, a Ilija zna „što mu je činjeti“. Tako je mladi Vladimir polagao ispite sa visokim ocenama, uz nesebičnu pomoć Ilije Vujačića. Moja dobra drugarica, koja je studirala na FPN, bila je sa njim u grupi na vežbama i na ispitima i kaže mi da su se svi čudili kako „mali dupeglavac“ Vladimir polaže, a ništa ne zna. „Dupeglavac“ je i diplomirao kod profesora Ilije Vujačića, na isti način, na temu „građanska neposlušnost“, a u smislu otpora svakoj vlasti, osim DS-u i bivšim DOS-ovcima. Kao student druge godine FPN-a, već je bio zavrbovan da ruši državni poredak (to i danas radi u tzv. „Novoj stranci“ Zorana Živkovića). U vreme bombardovanja SRJ i Beograda bio je zavrbovan (zajedno sa svojim profesorom Ilijom Vujačićem, Ivom Viskovićem i mnogim drugim profesorima sa FPN-a) od strane „stranih sila“ da iznutra ruši režim Slobodana Miloševića. Neki ga dovode u vezu i sa postavljanjem tzv. „radiolokatora“, koji su omogućavali lakše pogađanje ciljeva od strane NATO alijanse. Ja, kao mlada i naivna, u to ne verujem! Gde bi on to!? Tzv. „građanska neposlušnost“ ne predviđa tako nešto. A on je ekspert za to.

  Za svoje zasluge, Vladimir Pavićević dobio je i stipendiju jedne nemačke fondacije, pa je otišao na magistarske studije u Bon. Pored studija bavio se drugim poslovima „nepatriotske prirode“, što mu i nije bilo teško, pošto bi i „rođenu majku prodao“. Posle magistriranja, vratio se na FPN, gde je i doktorirao, šta mislite kod koga? Pa, naravno, kod Ilije Vujačića. Vladimirov tata je, ponovo, odrešio kesu!

  Vladimir Pavićević danas ima i svoju „javku“. Mali stan u centru grada, u kojem niko ne živi. Vladimir, dva puta mesečno, ode tamo, ostavi nešto, a i uzme nešto. Ilija Vujačić, i dalje, profitira od svog malog dupeglavca. A – i više od toga. Pod opsežnom je istragom zbog lopovluka počinjenog u toku dograđivanja zgrade FPN-a. Kažu, Ilija uzeo ogromne pare, oštetio FPN, budžet Republike Srbije, itd... Ja, opet, mlada i naivna – u to ne verujem!

  Na kraju, ne verujem da će se broj članova „Udruženja pretučenih“ povećavati, ali (od malena) verujem da je „batina iz raja izašla“.

Povezani članci http://pressonline.rs/info/Forumzaborbuprotivprosvetnemafije/356228/tajni-dosije-pokusaja-otimanja-megatrend-univerziteta-i-pokusaja-likvidacije-profesora-mice-jovanovica.html

Izvor: Press online

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati