Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

VERBIĆU SVE OPROŠTENO?

02. 05. 2015.  - Autor: Maša Radivojević

VERBIĆU SVE OPROŠTENO?

Gledam jutros, u dnevniku RTS-a, Srđan Verbić. Objašnjava potpisivanje ugovora o gradnji naučno-tehnološkog parka u Beogradu. Elokvencijom deteta od šest godina, a u stilu „kako mali Đokica“ shvata naučno-tehnološki park. Uglavnom, „imaćemo tu inkubatore za početak malog biznisa, a onda ćemo da izvozimo i da Beograd ostvari prihode“. I to je, manje-više – sve!

VERBIĆU SVE OPROŠTENO?

Maša Radivojević

Gledam jutros, u dnevniku RTS-a, Srđan Verbić. Objašnjava potpisivanje ugovora o gradnji naučno-tehnološkog parka u Beogradu. Elokvencijom deteta od šest godina, a u stilu „kako mali Đokica“ shvata naučno-tehnološki park. Uglavnom, „imaćemo tu inkubatore za početak malog biznisa, a onda ćemo da izvozimo i da Beograd ostvari prihode“. I to je, manje-više – sve! Nema ni govora o razvoju novih, savremenih tehnologija, o razvoju novih naučnih područja, o potecijalnim naučnim dostignućima u domenu telekomunikacija, itd. Ministar Verbić kao da nije mrdnuo sa Prigrevice. Da ne komentarišemo njegov nedavni odgovor na pitanje, vezano za problem „odliva mozgova“, gde je rekao: „Oni tamo idu jer mogu više da nauče“. Pa, to ministre! Dok si ti ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, mladi sigurno „tamo“ mogu više da nauče! Za godinu dana, koliko si ministar, napravio si veću štetu u prosveti, nego svi drugi ministri u proteklih 100 godina! I dalje ostaješ ministar i sve ti je – izgleda – oprošteno!? Ne znam, ko ti stalno oprašta, ali stotine hiljada srednjoškolaca i studenata – nikad ti neće oprostiti! A, šta ti je sve oprošteno?

  • Skoro šest meseci neprekidnog štrajka prosvetnih radnika (pola tvog mandata) i upropašćena i osakaćena cela generacija srednjoškolaca.

  • Smanjenje broja ispitnih rokova na univerzitetima i pogoršavanje uslova  studiranja.

  • Dozvoljavanje povećanja školarina na fakultetima.

  • Oprošten tvoj „doktorat“, gomila gluposti na samo 97 strana!

  • Diskreditacija drugih doktorata, na osnovu lažnih informacija i montiranih „analiza“.

  • Odavanje poverljivih državnih podataka tvojoj „petničkoj grupi“, koja radi u inostranstvu, protiv države, a finansirana iz fonda „Hajnrih Bel“.

Da si čovek, a ne gnjida, odavno bi podneo ostavku. Ali, nećeš. Tebe i tvoje pajtaše iz Ministarstva - Šuvakova i Belića – vezuju jaki finansijski motivi, o čemu ću pisati narednih dana.

 Autor: Maša Radivojević

 

Srodne vesti http://pressonline.rs/info/Forumzaborbuprotivprosvetnemafije/356228/tajni-dosije-pokusaja-otimanja-megatrend-univerziteta-i-pokusaja-likvidacije-profesora-mice-jovanovica.html

Izvor: Pressonline

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage